avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de ingrijire copil

Daca realizez venituri impozabile succesiv 12 luni inainte de nastere, adica lucrez cu contract de colaborare pe drepturi de autor, mai trebuie sa platesc impozit la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate ca sa beneficiez de concediul de ingrijire al copilului timp de 2 ani? Daca da, atunci unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 7 Februarie 2010
Impozitul nu se plateste la CNAS, ci la Administratia Finaciara.
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de plata contributiilor catre stat, ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Va multumesc. Deci nu trebuie sa platesc decat impozit la circa financiara? Nu trebuie sa platesc si la Sanatate o taxa lunara de 6,5% din venitul realizat pe contractul de colaborare?
Asa cum am amai spus plata acestor contributii catre stat nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC.
La contractele pentru drept de autor se plateste CASS daca nu aveti contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar Kitte Kitte Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 saptamani si as vrea sa imi suplimentez veniturile pentru a a creste viitoare indemnizatie din perioada de CIC. Sora mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie allesia allesia buna ziua am si eu o intrebare referitor la indemnizatie copil lucrez la o firma cu carte de munca si concomitent am si un contract de colaborare cu un ... (vezi toată discuția)
Limita maxima indemnizatie crestere copil Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati si pe mine.care este limita maxima de a indemnizatiei de crestere copil?In cazul profesiilor independente se calculeaza in functie de ... (vezi toată discuția)