avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Am lucrat ca inginer minier ,m-am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Am lucrat ca inginer minier ,m-am pensionat în 2005 ...

Bună ziua. Am lucrat ca inginer minier ,m-am pensionat în 2005 pe vechea lege 19/2010 Mi-a venit decizia de pensie cu cuantumul scăzut, din cauza formulei de calcul ,bineînțeles numai beneficiez la anul de inflație.Am avut un drept câștigat, iar acum diminuat.,încălcându-se principiul de constituționalitate .Consider că legea 360/2023 trebuia aplicată celor ce iasă cu 01.09.2024,nu aplicată retroactiv. Chiar dacă se spune că rămâne cuantumul mai mare în plată, nu are acoperire legală ,oricând, noul guvern poate schimba cum dorește. Ce șansă am dacă contest decizia? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:16, 1 Septembrie 2024
Nici una . Dvs. nu contestati decizia , ci legea . Ori , o contestatie depusa la Casa de Pensii , sau o actiune in justitie nu ar avea sorti de izbanda , ambele sunt tinute sa aplice legea in vigoare , fie ca e buna sau nu , fie ca e dreapta sau nedreapta . Ceea ce dvs. doriti s-ar putea face numai prin modificarea prevederilor legii in Parlament . Contactati un parlamentar pe care sa-l convingeti ca legea trebuie corectata , iar acesta poate depune o initiativa in acest sens la Parlament .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am pierdut carnetul de munca și pt recuperarea vechimii ... silvia.mcn@57gmail.com silvia.mcn@57gmail.com Dacă am pierdut Carnetul de Munca și pt recuperarea vechimii încă aștept sentința judecătorească și nu am putut depune dosarul pt pensionare la ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie gresita in cazut pensiilor partial anticipate nelutu_pop nelutu_pop Legea 263 pe 2010 prevede : art.62 .. (3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordării pensiei anticipate nu se iau în considerare perioadele ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu Adela Mariana Adela Mariana Buna ziua, conform noii legi a pensiilor 360/2023, medicii pensionati pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul platit de o unitate spitaliceasca ... (vezi toată discuția)