avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite cladiri monumente istorice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite cladiri monumente istorice

Daca o persoana juridica detine o cladire cuprinsa in Lista Monumentelor istorice, potrivit Codului Fiscal art.250 alin.2 ar trebui sa fie scutita de impozitul pe cladiri datorat primariei, in cazul in care in acea cladire nu se desfasoara activitati economice. Asa inteleg eu...Numai ca la Primaria Cluj mi s-a spus ca nu e asa, ca exista alte acte normative care prevad altceva, sa ma duc sa le citesc...Stie cineva cum este si unde sa caut?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 19:48, 7 Februarie 2010
codul fiscal precizeaza clar scutirea ,si normele metodologice, ar fi bine sa va dea decizia sau actul normativ pentru care nu aveti dreptul la scutire , asta in cazul in care nu desfasurati activitate economica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa declarata monument istoric de arhitectura pentru care primaria solicita impozit pe cladire Cristina Galis Cristina Galis Citesc in Codul Fiscal, Titlul IX, Cap.2 Art.250 urmatoarea fraza: \"Cladirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau ... (vezi toată discuția)
Refuz scutire de impozit cladire monument istoric andrasnak andrasnak Buna ziua ! Am cumparat un apartament intr-o cladire monument istoric. Notarul a specificat in contract, vanzatorul a obtinut negatiile necesare asa ca am ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta bxqtelecom bxqtelecom Buna ziua, Detin o locuinta, care fiind monument istoric, sunt scutit de plata impozitului privind imobilul, atat timp cat este folosita ca locuinta. Daca ma ... (vezi toată discuția)