avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Pentru deces parinte sau ruda gr 2, sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Pentru deces parinte sau ruda gr 2, sunt prevazute ...

Buna ziua! Pentru deces parinte sau ruda gr 2, sunt prevazute 3 zile libere platite. Intrebarea este, daca salariatul a avut liber 13, 14 si 15 august, 15 fiind zi libera legal, aceasta se recuperaza, trebuie sa ia o alta zi libera platita sau cum se procedeaza? Mentionez ca salariatul a lipsit 13, 14 si 15 august iar in contractul colectiv sunt prevazute 3 zile libere platite. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:16, 5 Septembrie 2024
Nu sunt zile de concediu de odihna.

Nu am zis că ar fi concediu de odihnă. Nu mai reiau ce am scris că e doar puțin mai sus.

Si mai aduc un argument. Daca ar fi fost vorba de concediu medical, ziua de 15 August ar fi trebuit recuperata?

Fără supărare, e cam absurd ce întrebați. Liberele din sărbătorile legale nu trebuie recuperate în nicio situație.
Buna ziua. Multumesc mult!


Manuela Rășină a scris:
Fără supărare, e cam absurd ce întrebați. Liberele din sărbătorile legale nu trebuie recuperate în nicio situație.


Buna ziua

Nu cred ca ati inteles si va grabiti sa judecati. Dati-mi voie sa reformulez: daca un angajat este in concediu medical pe 15 August, are dreptul sa "recupereze" aceasta zi, adica sa isi ia liber in alta zi?

Legea vorbeste numai de suspendarea concediului de odihna in situatii exceptionale (cum ar fi de exemplu concediul medical).
1. Care este legea care vorbeste de suspendarea concediului de odihna?

2. 15 august este zi de sarbatoare legala, in care salariatii nu lucreaza , deci nu au ce recupera cei care se afla in c.m. sau c.o. ... oricum nu intra in calculul acestor concedii.
Buna ziua

E vorba de codul muncii

Articolul 145
(5) În situația în care incapacitatea temporară de muncă sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru îngrijirea copilului bolnav a survenit în timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se întrerupe, urmând ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a încetat situația de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de îngrijire a copilului bolnav, iar când nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate.

Daca esti in concediu de odihna, ziua de 15 August nu se calculeaza ca zi de concediu de odihna.

Daca in schimb esti in concediu medical pe 15 August, nu ai dreptul de a "recupera" aceasta zi, adica nu iti poti lua liber in alta zi doar pentru ca nu ai beneficiat de ea ca zi de odihna, tu fiind in concediu medical.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in urma modificarii codului muncii gina2010 gina2010 Buna seara, daca pe parcursul anului 2014 un salariat a avut 5 luni de concediu medical, pentru calcularea zilelor restante de concediu de odihna din 2014 se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Laurago Laurago Daca o angajata cu contract de munca din noiembrie 2016 ramane insarcinata, este legal sa i se dea tot concediul de odihna aferent anului 2017 ca mai apoi sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Buldan, Buldan, Buna ziua,am o întrebare este adevărat că,dacă în decurs de un an ai acumulat 30 zile de CM,ANGAJOATORUL îți oprește 3 zile din concediul de odihna ? (vezi toată discuția)