avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Resedinta în imobil bun comun Buna ziua, as avea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Resedinta în imobil bun comun Buna ziua, as avea nevoie de opinii ...

Resedinta în imobil bun comun
Buna ziua, as avea nevoie de opinii legate de următoarea situatie:
impreuna cu fosta soție dețin un imobil casa de locuit, construita cu autorizație de construcție, neintabulata. Locuiesc acolo impreuna cu fiica mea, fosta soție părăsind imobilul înainte de divorț stabilindu-se în străinătate. Imobilul este in prezent supus unui proces de partaj. Fosta soție are acces în imobil. În luna decembrie 2023 a întrat în imobil impreuna cu actualul soție, cetățean străin. I-am solicitat acestuia sa părăsească imobilul, a refuzat iar fosta sotie a solicitat intervenția politiei. Echipajul sosit a constatat situația și i-a comunicat într-unul ca nu are dreptul de a întra în acel imobil. Ieri am fost informat de la secția de politie ca s-a emis un ordin de protectie împotriva mea la solicitarea fostei soții astfel ca nu m-ai pot întra în imobilul meu pentru 5 zile. Am depus contestație la acel ordin și aștept soluționarea. Am constatat ca în respectivul ordin este specificat ca printre "victime" alături de fosta soție și mama acesteia ( care nu înțeleg ce legătură are cu situația prezenta) se afla și sorul actual al fostei soții care are resedinta în imobilul meu și al fostei soții. Nu înțeleg cum este posibila stabilirea reședinței acestui individ în respectivul imobil având în vedere ca este neîntârziat și ca sunt și eu proprietar.
Ce se întâmplă în cazul în care contestația depusa de mine împotriva ordinului de protectie este acceptata?
Ma întorc acasă și dacă acolo se afla fosta soție cu actualul sot, pot solicita intervenția politiei pentru evacuarea acestuia?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: jean66 , utilizator 10:34, 4 Septembrie 2024
Trebuie să mergeți în instanță și să solicitați respingerea ordinului de protecție. Probabil fosta soție a invocat faptul că ați amenințat-o. Oricum, nu are cum să vi se impună să păstrați distanța față de propria locuință, dar nu m-ar mira deoarece am mai văzut astfel de aberații (desființate în apel).

Adrian ALBU a scris:

Trebuie să mergeți în instanță și să solicitați respingerea ordinului de protecție. Probabil fosta soție a invocat faptul că ați amenințat-o. Oricum, nu are cum să vi se impună să păstrați distanța față de propria locuință, dar nu m-ar mira deoarece am mai văzut astfel de aberații (desființate în apel).

Bună!
Am depus contestația, am primit termen peste 4 zile, dar surpriza, azi am fost sunat de la politie și mi s-a comunicat ca procuratura a anulat deja ordinul de protectie!
Rămâne de văzut ce se întâmplă cu prezenta în casa mea a actualului soț al fostei soții. Am întrebat la politie și mi s-a răspuns " nu știm ce sa va spunem" !
Nu este de competenta politiei sa îl evacueze pe cetățeanul respectiv.Pana la finalizarea partajului nu prea aveți soluții.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu este de competenta politiei sa îl evacueze pe cetățeanul respectiv.Pana la finalizarea partajului nu prea aveți soluții.

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare temporara din imobil paulnemes paulnemes Se poate cere evacuarea dintr-un imobil (proprietate comuna a unor fosti soti) a unuia din proprietari? Avand in vedere ca fostul sot are un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as avea următoarea situatie: fosta soție a solicitat ... jean66 jean66 Bună ziua, As avea următoarea situatie: Fosta soție a solicitat (si primit ) la politie un ordin de protectie . Deținem în comun o locuință ... (vezi toată discuția)