avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! O lamurire va rog frumos. Tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! O lamurire va rog frumos. Tatal meu a decedat in ...

Buna seara! O lamurire va rog frumos. Tatal meu a decedat in 2021, Anul acesta am dezbatut succesiunea cu mama si fratele meu ca si mostenitori dupa tata. Succesiunea s-a dezbatut pe casa, terenul din curte si un autoturism. Ulterior am aflat de la mama ca tata mai avea un titlu de proprietate pe 3 ha de pamant mostenit de la parinti impreuna cu 2 surori. Pe titlul de proprietate sunt trecuti tatal meu si cele 2 surori. Ce trebuie sa facem acum, pentru a intra in posesia a 1 ha , partea tatalui , eu si fratele meu?
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2024
marianataranu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:56, 4 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresați aceluiași birou notarial unde ați dezbătut moștenirea și sa solicitați eliberarea unui supliment la certificatul de moștenitor inițial.
Dacă a rămas și mama mostenitoare cand ati dezbatut moștenirea, toți 3 veți participa din nou și la supliment.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2024
raluk0207, utilizator
Este necesara si prezenta la notar si a celor 2 surori ale tatalui, care sunt trecute in titlu de proprietate sau doar noi, mostenitorii tatalui?

raluk0207 a scris:

Trebuie sa va adresați aceluiași birou notarial unde ați dezbătut moștenirea și sa solicitați eliberarea unui supliment la certificatul de moștenitor inițial.
Dacă a rămas și mama mostenitoare cand ati dezbatut moștenirea, toți 3 veți participa din nou și la supliment.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar mostenitorii tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate febletea febletea Buna seara,in urma cu 2ani tatal-meu a decedat si nu alasat nici un titlu de proprietate,pe titlu apar fratii lui.Eu legal nu pot dovedi cu nici un act ca sunt ... (vezi toată discuția)