avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ca are ...

Fratele meu are de 15 ani pensie de invaliditate stiu ca are drept si de pensie de handicap ,cati ron este aceasta ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 06:58, 5 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista pensie de handicap , ci indemnizatie de handicap . Pensia de invaliditate este platita de Casa de Pensii daca , Comisia de expertizare a capacitatii de munca ( de pe langa aceasta Casa ) a constatat ca si-a pierdut aceasta capacitate . Pentru incadrare in grad de handicap , trebuie sa va adresati Comisiei de handicap de pe langa DGASPC ( care e o cu totul alta comisie ) si , daca are o dizabilitate , il va incadra . Cuantumul indemnizatiei de handicap este in functie de gradul de handicap obtinut ( usor , mediu , accentuat , grav ) .
Ma interesa cati roni este daca il incadreaza la gradul doi, pt indemnizatia de handicap,

CHKa a scris:

Nu exista pensie de handicap , ci indemnizatie de handicap . Pensia de invaliditate este platita de Casa de Pensii daca , Comisia de expertizare a capacitatii de munca ( de pe langa aceasta Casa ) a constatat ca si-a pierdut aceasta capacitate . Pentru incadrare in grad de handicap , trebuie sa va adresati Comisiei de handicap de pe langa DGASPC ( care e o cu totul alta comisie ) si , daca are o dizabilitate , il va incadra . Cuantumul indemnizatiei de handicap este in functie de gradul de handicap obtinut ( usor , mediu , accentuat , grav ) .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
- ”handicap grav”, cuantumul total 662 de lei;

- ”handicap accentuat”, cuantumul total 496 de lei;

- „handicap mediu”, bugetul complementar 80 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul complementar din pensia de handicap viomusicstudio viomusicstudio Va salut. Am pensie de handicap, pana acum gradul 2, incepand de anul acesta gradul 1. Stiu ca in pensia de handicap este inclus si acel venit complementar ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am 61 de ani și sunt pensionar pe caz de boala gradul ... Ilienicolae2019@gmail.com Ilienicolae2019@gmail.com Bună ziua Am 61 de ani și sunt pensionar pe caz de boala gradul 2 accentuat fără drept de munca. As vrea sa știu dacă perioada pensiei de boala se ia ... (vezi toată discuția)