avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amandon familial

Buna ziua! As dori sa va întreb unde as putea deschide proces sau depune plângere împotriva mamei mele ce m-a părăsit de la vârsta de 2 ani,tata fiind cu ea despărțit în fapt,dar ea neavând nici o legătură cu mine,din câte știu se încadrează la abandon familial și aș dori să îmi plătească daune morale și materiale daca se pune cazul. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:11, 5 Septembrie 2024
Nu puteți. Puteți să-i solicitați pensie de întreținere direct sau prin reprezentantul legal, în funcție de vârsta dvs.
Totuși având daune morale asupra mea, înțelegând faptul că am suferit în ultimii ani din cauza ei că tot credeam că se întoarce și ma va creste,nu pot face nimic înafara de pensia alimentara?

Adrian ALBU a scris:

Nu puteți. Puteți să-i solicitați pensie de întreținere direct sau prin reprezentantul legal, în funcție de vârsta dvs.

Ce vârstă aveți în primul rand?Contează pt a încerca să vă răspundem la întrebare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale de la mama Gasquet1990 Gasquet1990 Buna ziua, am si eu o problema. Parintii mei sunt despartiti si eu stau cu tata. Mama pot sa spun ca m-a abandonat dupa ce a plecat in Italia acum 7 ani ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionescu229 Ionescu229 Bună ziua. Părinții mei sunt despărțiti și eu locuiesc cu mama mea. Tatăl meu plătește pensie alimentară care revine in contul bancar ... (vezi toată discuția)