avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept imobiliar Bună ziua. În 2019 am încheiat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept imobiliar Bună ziua. În 2019 am încheiat o promisiune ...

Drept imobiliar

Bună ziua. În 2019 am încheiat o promisiune bilaterală de vânzare cumpărare cu un dezvoltator! Termenul de predare era decembrie 2020,am făcut recepția în anul 2022 și în urmă cu o lună ni s-a cerut încă o sumă de banii care trebuie achitată în termen de 6 luni. Acești banii se cer pe fondul scumpirii materialelor de construcții, epidemiei de covid, războiului din Ucraina! Menționez ca intabularea nu este făcută, noi am mobilat apartamentul și ne-am mutat în el . Intabularea nu o pot face ( am aflat de curând doar ) pentru ca terenul nu este achitat în totalitate, au construit aproape 300 apartamente pe acel teren, toti promitenti cumpărători au achitat integral suma și acum li se cer banii extra. Noi le-am spus ca vom achita suma ceruta de ei dar in momentul intabulării nu in termen de 6 luni! Ideea este ca am verificat online și ei au depus cerere de faliment … întrebarea este dacă li se admite cererea noi trebuie să eliberăm apartamentul urgent sau care este procedura, se va pune lacăt pe intrare? ( nu toată lumea locuiește acolo pentru ca mulți știau de situație dar toți tăceau și au deschis procese contra lor la fel ca și furnizorii cărora nu le-au achitat materiale etc. ) . Dacă intră în faliment noi trebuie să ne înscriem la masa credala dar ce șanse avem să recuperăm banii având în vedere ca vorbim de 300 proprietari și persoana cu care, am încheiat antecontractul nu știu ce are pe numele lui sa ii fie executat! Ce se va întâmpla cu clădirile de 300 ap în posesia cui vor intra?

Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare dezvoltator MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament in baza unei promisiuni bilaterale ... sarm07opr sarm07opr Am cumparat un apartament in baza unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare si am achitat pretul intreg. Firma de la care am cumparat a intrat in ... (vezi toată discuția)