avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce acte sunt necesare pt a da o societate in judecata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce acte sunt necesare pt a da o societate in judecata sa-mi desfaca cim?

am iesit din concediul pt cresterea copilului, societatea la care am lucrat nu mai este fuctionabila, nu mai are angajati, ba chiar e sub urmarire penala
am trimis scrisoare cu confirmare de primire la sediu, unde e si locuinta patronului, pt a-mi desface contr. de munca, am primit-o inapoi, pt a putea sa mi se desfaca totusi contr, de munca mi s-a dat sfatul de a actiona in justitie societatea
ce acte sunt necesare pt, intocmirea dosarului la tribunal ?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:44, 9 Februarie 2010
Deocamdata e mai bine sa vorbiti la ITM sa va ajute. E mai simplu si mai rapid.
Buna ziua !
Actele necesare atunci cand depuneti actiunea in instanta in acst sens sunt : contractul individual de munca, cererea de demisie s bineinteles cererea prin care actionati in instanta respectiva firma.
Cu stima !
de la itm mi s-a spus ca este singura modalitate, si as vrea sa merg la tribunal, care nu este in orasul meu, si as vrea sa stiu ce acte sa am la mine
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
alycris, utilizator
daca depun si cerere de demisie mai pot beneficia de somaj?
1. Daca solicitati dvs. incetarea contractului individual de munca nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. De aceea v-am indreptat catre ITM care poate sa faca o verificare la firma si sa lase un plan de masuri printre care si concedierea dvs. prin desfiintarea locului de munca.

Alte discuții în legătură

Demisie "fortzata" anca13 anca13 buna ziua patronii mei au 2 firme X si Y. am o colega care este in CIC (mai are 1 an), angajata cu CIM suspendat pe firma Y. patronii au sunat-o si i-au zis ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de crestere copil burlanraduionut burlanraduionut Buna ziua. Am si eu cateva intrebari prin care sper sa lamuresc situatia de angajat sau neangajat a sotiei. Sotia a intrat in CIC in data de 30.10.2009 si ar ... (vezi toată discuția)
Somaj. solutii. Andreea i.c Andreea i.c sa incep prin a preciza ca firma nu mai functioneaza. initial, am vazut ca patronul, tiparise un exemplar prin care, angajatii pleau, sau isi dadeau demisia, ... (vezi toată discuția)