avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... "Lunile tatălui" - CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

"Lunile tatălui" - CCC

Bună ziua!
Am câteva întrebări în legătură cu concediul de creștere copil, așa numitul "lunile tatălui".
Copil născut in aprilie 2023.
Mentionez că eu vreau sa imi iau aceste "luni ale tatălui" intercalat cu concediul mamei (in perioada noiembrie/decembrie 2024), deci ea să întrerupă concediul și să revină iarăși ulterior.
1. Eu, ca tata, pot sa îmi iau 2 luni de concediu?
2. Pot lua și 7 săptămâni sau doar 6, adica exista variabilitate pentru perioada respectiva. Mai mult de 7 săptămâni nu aș putea lipsi de la locul de muncă.
3. În perioada în care eu sunt în acest tip de concediu care sunt cele mai bune variante pentru soția mea? Pur și simplu întrerupe? Are nevoie de concediu fără plată? Alte variante?
Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
Oti00, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu de paternitate sayonaralm sayonaralm Lucrez in cadrul unei universitati, preparator universitar. Sotia mea este studenta la zi, la a doua facultate, si doctoranda - si urmeaza sa avem un copil. ... (vezi toată discuția)
Maternitate și concediu creștere copil. beneficiez dacă am avut întrerupere contractuală? TimisE TimisE Bună ziua, aș dori să știu cum este calculat concediul pentru creșterea copilului și concediul prenatal și postnatal. Idea este că pe data de 8 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil marchadora marchadora am nascut in data de 7 octombrie 2014 si am fost in concediu de crestere copil pana in data de 17 noiembrie,dupa care m-am intors la serviciu.In data de 3 ... (vezi toată discuția)