avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, în data de 21 noiembrie 2023 am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, în data de 21 noiembrie 2023 am achiziționat un ...

Bună ziua, în data de 21 noiembrie 2023 am achiziționat un autoturism de la o firma care se ocupa cu vânzarea de autoturisme, de la data de 8 decembrie 2023 am folosit mașina cu numere roșii eliberate în baza facturii din 21 noiembrie 2023, ulterior la data de 22 iulie 2024 mers cu mașina la RAR și a fost eliberat certificatul de autenticitate pe care l-am trimis firmei vânzătoarea în vederea eliberării fiscalului, firma a eliberat fiscalul folosind o factura storno a facturii inițiale, cea din 21 noiembrie 2023 și o alta factura cu data de 13 august 2024, factura pe care erau trecute stampilele de la taxe și impozite din localitatea vânzătorului, factura cu care am luat mașina în evidenta financiara pe numele meu. Ulterior am mers la serviciul de înmatriculări cu dosarul complet, dosar care a fost respins cu motivația ca noua factura nu coincide cu vechea factura cu care au fost eliberate numerele roșii iar storno a fost considerat de lucrătorii de la înmatriculări ca fiind un fals. Cum pot înmatricula autoturismul?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:37, 6 Septembrie 2024
cu factura initiala
Am analizat documentele mai atent și am observat ca : firma A a adus mașina în tara, firma B mi-a vândut mașina, duoa ce am trimis cartea mașinii, firma A a vândut către firma B (care nu știu cum și prin ce minune mi-au vândut mașina înainte de a o achiziționa) iar firma B a trimis fiscalul către mine plus factura storno plus factura în baza căreia a fost emis fiscalul!
o factura storno este cu valoare negativa, folosita pentru reglări contabile, prin urmare nu e o factura reala. factura storno nu e falsa dar e ilegala la immatriculari. cereti firmei B sa rezolve situatia. ce smecherii financiare au facut, treaba lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare auto sh dov76 dov76 In data de 03.02.2023 am cumparat un autoturism, neinmatriculat in România, de la o firma cu codul caen 4511. Pentru aceasta, in vederea inmatricularii, am ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto import crt82 crt82 Buna ziua, Am achizitionat recent un autoturism import Germania. Autoturismul a fost adus in Romania pe platforma de catre o firma ce are ca obiect de ... (vezi toată discuția)