Buna ziua!! Am avut un accident de munca prin urmarea accidentului am ajuns la spital în operația și doamna doctor mi-a cerut adeverința de la locul de munca pentru concediu și sa se specifica ca a fost accident de munca și angajatorul refuza sa îmi scrie ca a fost accident de munca ce pot face?
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data, de producerea evenimentului.
Evenimentul produs trebuie cercetat de angajator. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daaca sunt indeplinite conditiile legale, firma inregistreaza AM si completeaza formularul FIAM.
Daca nu are confirmarea ITM, angajatorul nu stie daca evenimentul produs va fi sau nu AM. Posibil, ca angajatorul sa nici nu fi comunicat evenimentul produs al ITM.
Emite adeverinta ca sunteti salariat, necesara la medic. In baza declaratiei dvs., doctorul poate trece pe certificatul medical, codul de AM.
Doctorul are obligatia sa emita concediu medical si sa aprecieze, dupa situatie, daca a fost vorba de un accident.
Intrebare
Danawe
Din cauza angajatorului am avut un accident la locul de munca . Urmat cu un termen de 3 saptamani de concediu medical . As putea sai dau in judecata? Ata ptr ... (vezi toată discuția)