avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns privind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns privind procentele la ...

Buna ziua,

As avea nevoie de un raspuns privind procentele la care se va imparti masa succesorala a unchiului meu dupa ce acesta nu va mai fi, mai exact casa acestuia, care este pe numele lui, surorile lui renuntand cu multi ani in urma la orice drept in ceea ce priveste bunurile care le-ar fi revenit drept mostenire de la parinti.
Unchiul meu este necasatorit si nu are copii, familia lui cea mai apropiata fiind formata din cele doua surori:
-sora cea mare - mama mea, care nu mai traieste si care a avut o singura fiica, pe mine
-sora cea mica - traieste si are doi fii, verisorii mei

Va rog sa imi spuneti cum se va imparti procentual casa unchiului meu intre mine, sora cea mica si verisorii mei.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica54 , utilizator 17:32, 5 Septembrie 2024
Masa succesorala se va împărți pe ramuri.
Mai exact, fiecare sora va avea 1/2.
Cum mama dvs e decedată, jumătatea ei va reveni dvs.
Iar jumătatea cealaltă, fie mătușii (dacă va mai fi în viața atunci), fie copiilor ei (dacă mătușa ar deceda înaintea unchiului).
În final, dvs ați avea 1/2, iar cei doi verișori 1/2 (adica 1/4 fiecare)

Dar, dacă unchiul lasă testament altcuiva, niciunul nu va moșteni nimic. Ci doar beneficiarul testamentului.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
raluk0207, utilizator
Inteleg. Va multumesc frumos ca mi-ati raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)