avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce inseamna stagiu aferent perioadelor de incapacitate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce inseamna stagiu aferent perioadelor de incapacitate de munca? ...

Ce inseamna stagiu aferent perioadelor de incapacitate de munca?
Mama a avut gr.2invaliditate si gr.3 cu drept de munca 4ore..In anul 2015 a iesit la pensie ptr. limita de varsta, cu reducere de 2 ani .In anii de gr.3 invaliditate a cotizat pentru pensie si somaj.In septembrie nr.de puncte era de 21.58329 iar la recalculare a scazut la 19.61168.Pensia august 2024 =1410
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:00, 5 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numărul de puncte realizate și aflate în plată nu ar trebui să scadă.Pensia recalculată va fi de 1589 lei.Cereti relații/informații de la casa locală despre scăderea numărului de puncte realizate și aflate în plată
-Stagiu aferent se refera la perioada suplimentara la vechimea in muca/adosul de la grupe/conditii de munca(6 luni/an grupa I, 3 luni/an grupa II si 4 luni/an conditii deosebite.
Pensia de invaliditate este stagiu asimilat in care mai intra armata si cursurile universitare de zi.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 34 ani si 4 luni de stagiu complect de cotizare , iar 46 ani ... Bibi29 Bibi29 Am 34 ani si 4 luni de stagiu complect de cotizare , iar 46 ani si 7 luni si 22 zile de stagiu total de cotizare realizat. Numar total de puncte realizat este ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata iulianaLe iulianaLe g un raspuns urgent. barbat nascut 28.07.1956 cu 20 ani in gr a II a si 19 ani in rest (inclusiv stagiul militar) cand ar putea iesi la pensie? am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Relatii calcul pensie tedy tedy cu respect, pe data de 01-02-2008 am fost pensionat pe caz de boala profesionala.varsta la care s-a ivit invaliditatea a fost de 50 ani 1 luna 18 zile.Stagiul ... (vezi toată discuția)