avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt presedintele unei scari dintr-un bloc de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt presedintele unei scari dintr-un bloc de apartamente. Avem ...

Sunt presedintele unei scari dintr-un bloc de apartamente. Avem o singura camera "comuna", pe care locatarii de la parter o folosesc pentru a-si usa hainele. Vreau sa folosesc acea camera exclusiv pentru uzul Asociatiei: incasari, arhive acte, sistem stocare camere. Imi trebuie acordul tuturor proprietarilor, sau este de ajuns o AGA in care sa obtin 50%+1?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:19, 5 Septembrie 2024
Buna seara

Conform L196/2018:
Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.

Deci daca acea camera este uscatorie, pentru a-i schimba destinatia si a putea fi folosita exclusiv de conducerea asociatiei (Presedinte, Comitet Executiv etc...) este nevoie de acordul scris al tuturor proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire uscatorie parter bloc Heather Heather Buna ziua. M-am mutat de curand intr-un apartament la parter, apartamentul neavand balcon. Pentru uscarea rufelor folosesc o portiune din uscatoria care se ... (vezi toată discuția)
UscĂtoria poate fi ÎnchiriatĂ de cĂtre un singur proprietar ? DaniSarah DaniSarah Mă interesează dacă uscătoriei i se poate aplica acest regim, ,,proprietarii direct afectați de vecinătate,, neexistând. Proprietarul are apartamentul ... (vezi toată discuția)
În ce condiții poate construi la parterul blocului o firma ... Bonym Bonym În ce condiții poate construi la parterul blocului o firma ,o intrare separată de intrarea în scara?ce prevede legea in legatura cu acordul proprietarilor? (vezi toată discuția)