avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am o societate în Italia
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am o societate în Italia

Bună ziua! Am o societate în Italia, la sfârșitul anului o voi închide deoarece structura unde-mi desfășor activitatea este în chirie, iar proprietarul vinde imobilul. Contractul de chirie expiră peste doi ani, pentru a elibera imobilul înainte de termen am ajuns la un acord, o să-mi dea 80000 euro. Aceşti bani sunt impozabili în Italia. Locuiesc şi lucrez în Italia de 23 de ani, iau în considerare faptul de a mă întoarce în România. Întrebare mea este următoarea: dacă transfer aceşti bani într-un cont bancar în România,v-a trebui să-i declar la fisc şi dacă sunt impozabili aceşti bani? Din câte ştiu este un acord între România şi Italia pentru a evita dubla impozitare,dar vreau să fiu sigur pentru a evita surprize neplăcute. Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se aplica noul sistem fiscal pentru cetateni romani cu domiciliul in afara tarii? lpopa64 lpopa64 Sunt cetatean roman cu domiciliul stabilit in afara tarii(non-UE)din 2001. Am lucrat la o firma multinationala , contractul s-a incheiat acum si trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Plata cumparare casa Camelia1106 Camelia1106 Buna seara. Locuiesc in Italia de 8 ani de zile. Tocmai mi-Am vandut apartamentul de aici si cu o parte din bani doresc sa cumpar o casa in Romania in valoare ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian doreste sa deschida firma in romania - impozitare ?! supaplex supaplex Buna ziua Daca un cetatean Italian doreste sa isi deschida o firma (exclusiv drepturi de autor) in Romania, poate? Daca da, cum va fii impozitat? Exista ... (vezi toată discuția)