avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Mama este pensionata si incadrata in grad de handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Mama este pensionata si incadrata in grad de handicap

Buna ziua....mama este pensionata si incadrata in grad de handicap accentuat definitiv. Dupa decesul tatalui nu s a facut succesiunea imobilului si terenului aferent folosite ca domiciliu . Cu toate ca legea 448 spune clar ca persoanele aflate in grad de handicap accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe cladirea si terenul folosite ca locuinta, primaria a executat-o silit oprindu-i lunar sume din pensie. Cat de legal este? Ce pot sa fac? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: LEONY2003 , utilizator 16:03, 7 Septembrie 2024
A fost la taxe si impozite cu cerere de scutire impozit, si sa depuna certificatul de handicap'?
Da, a fost sora mea si a depus

Dapix a scris:

A fost la taxe si impozite cu cerere de scutire impozit, si sa depuna certificatul de handicap'?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicat grad 1 scutita de impozit pe locuinta Alina4321 Alina4321 Buna ziua, Parintii mei nu au platit impozit pe constructie-locuinta de domiciliu si teren aferent timp de 12 ani, datorita faptului ca mama mea a avut grad ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe si impozite ciorasteanustanel ciorasteanustanel Mama este cu handicap grav si tatal este decedat. Pentru casa si terenul pe care l-au avut impreuna va plati impozit? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)