avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ne asumare dauna Dacia service
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ne asumare dauna Dacia service

Bună ziua.
In 2023 am achiziționat o Dacia Logan nouă prin programul rabla, iar în acest context am decis că tot ce ține de verificarea/funcționarea acestei mașini se va face in Dacia service.
In luna mai a acestui an, am făcut un schimb de anvelope la Dacia service Cluj. După aprox 3 săptămâni una dintre anvelope s-au deteriorat și a cedat în mers. Menționez că este vorba despre anvelopele cu care a venit echipată mașina din fabrică, iar la data incidentului au fost rulate aprox 5000 de km. Deoarece anvelopele au fost noi, am apelat Dacia le-am expus situația și mi s-a spus că acestea nu beneficiază de garanție. Am reușit o programare la service, cu scopul de a evalua și a constata dacă paguba produsă este defect de fabricație sau montare incorecta. Am lăsat anvelopa și deoarece nu am fost contactat timp de-o săptămâna, m-am dus la service unde mi s-a înmânat anvelopa luată de pe janta, janta fără capacul cu siglă și o hârtie care precizează faptul că incidentul nu se datorează unui defect de fabricație.
Ulterior am dus anvelopa la alt service care după evaluare mi-a spus că respectiva a fost deteriorată în momentul montării. În această situație, am luat legătura cu firma Continental cei care au echipat mașina, iar aceștia au spus că anvelopele beneficiază de garanție, iar orice problemă apare, ei trebuie înștiințați oficial, în baza unor protocoale semnate între ei și Dacia. Conform acestora Dacia service nu are competența necesară să își de-a cu părerea despre calitatea/defecțiunea produsului.
Am trimis anvelopa în cauză la reprezentanța Continental, iar aceștia după evaluare mi-au eliberat un document care precizează faptul că defectul s-au produs ca urmare a montării necorespunzătoare.
Am informat Dacia de doua ori asupra acestui aspect prin vocea clientului, fără nici un rezultat.
Consider ca deteriorarea anvelopei și montarea acesteia, constituie un act de inconștiență deoarece putea produce daune mult mai mari. Pe de alta parte ne asumarea acestei neglijențe refuzul reprezentanței de-a comunica, incapacitatea/incompetența personalului responsabili de a gestiona relația cu clientul mi se pare ireală.
Ca urmare a incidentului produs și a acțiunilor întreprinse pentru a demonstra culpa, am rămas cu o dauna materială considerabilă, motiv pentru care intenționez să aduc speța prezentată în fața instanței.
Contextul prezentat poate fi probat cu document/factură înlocuire pneuri, o sesizare cu răspuns, document eliberat de Dacia "fără defect de fabricație", două sesizări fără răspuns, document eliberat service auto "deteriorat la montaj", document eliberat reprezentant Continental" deteriorat la montaj".
Bineînțeles întrebarea adresată este dacă cele prezentate pot face obiectul unui proces.
Mulțumesc.
Cu respect MR.

Yahoo Mail: Căutare, organizare, reușită
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:37, 7 Septembrie 2024
Oricine se poate adresa instantei chiar dacă are sau nu dreptate, probe șanse etc.Intrebarea dvs nu trebuie sa vizeze dacă speta poate face obiectul unui proces ci dacă aveți șanse de câștig.La prima vedere este vorba despre o acțiune în răspundere civila delictuala iar teoretic aveți șanse de câștig.Angajati va av ,,analizați împreună cu acesta șansele,dacă probatoriul mai poate fi completat etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat un set de 4 cauciucuri de iarna pirelli ... lucicop lucicop Buna ziua, Am cumparat un set de 4 cauciucuri de iarna Pirelli Winter SottoZero 3 (noi), iar la scurt timp dupa montaj am constatat vibratii puternice peste ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco Sanas Sanas Buna ziua, Am o masina pt care am asigurare CASCO. Nu mentionez numele asiguratorului pt. a ma conforma regulamentului prezentului forum. De curand (adica o ... (vezi toată discuția)
Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)