avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptia in cazul ratelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptia in cazul ratelor

In anul 2003 s-a incheiat un contract cu o firma pt electronice. in 28.11.2007 era ultima rata pt acest credit. termenul de prescriptie se calculeaza pt fiecare rata in parte sau de la ultima rata (cea din 28.11.2007)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:42, 7 Februarie 2010
Se calculeaza de la ultima plata. Daca creditorul a facut anumite acte de executare de natura sa intrerupa sau sa suspende termenul de prescriptie atunci apar anumite siscutii..
Da, asa este.
Va fi un termen pentru fiecare rata insa termenul se va intrerupe prin plata uneia de fiecare data..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale. calculul termenelor de prescriptie robix robix Buna ziua! Am facut un credit in anul 2008 pe o perioada de 5 ani din care am platit doar 2 rate. In aprilie 2013 a fost admisa cererea de executare, iar ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescrierea creditelor bancare mariatomas mariatomas Titlu: \\"Imprumutatii pot scapa de datoriile la banci invocand termenul de prescriptie al creditelor, insa procedura se poate realiza numai daca sunt ... (vezi toată discuția)