avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, Lucrez la o intreprindere ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, Lucrez la o intreprindere ca economist.Avem cereri ...

Buna seara,

Lucrez la o intreprindere ca economist.Avem cereri pentru eliberarea a circa 1000 de adeverinte cu veniturile brute anterioare datei de 01.04.2001 conform Anexei 6 din Legea 360/2023-Legea pensiilor.
Pentru perioada 1994-2001 nu avem state de salarii pe format de hartie semnate si parafate, ci doar o arhiva electronica de la Oficiul de informatica.Au aceste date valoare juridica in cazul unui control al Casei de Pensii sau ale instantelor judecatoresti?
Daca nu, ce putem face ca aceasta baza de date sa aiba putere legala?Sa fie semnata de actuala conducere care sa scrie ca este conforma cu statele de salarii pe format de hartie, sa consideram ca statele initiale au fost distruse si le-am refacut conform legii arhivelor, etc....?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 17 Septembrie 2024
Daca sunt arhivate electronic , au valoare juridica ... nu trebuie sa se scrie conform cu statele de salarii format de hartie ca nu este corect ..mai degraba, s-ar putea mentiona ca datele au fost extrase din statele de salarii din perioada ....
Va multumesc.E doar o baza de date in Excel.Ce inseamna si ce presupune mai exact arhivare electronica?
Arhivarea electronică transformă documentele fizice existente în imagini digitale prin scanare, care sunt ulterior organizate într-o arhivă tot electronica (baza de date).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare electronica carnete de munca si eliberare certificat stagiu de cotizare gilradic gilradic \\"Arhivarea electronica a carnetelor de munca S-a realizat prin scanarea carnetelor de munca si validarea acestora in arhiva electronica special ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca tudorache_alyna tudorache_alyna Inca o intrebare mai am la care v-as ruga sa-mi dati un raspuns...am inteles ca la Casa de Pensii Bucuresti se vor prezenta carnetele de munca pt ... (vezi toată discuția)
Ordinul 50 / 1990 republicat sivio sivio Aveti cumva ordinul 50/1990 republicat in 1994, cu toate completarile la anexa I si anexa II ? Avem de eliberat adeverinte necesare la pensie fostilor ... (vezi toată discuția)