Buna ziua.Am o întrebare pentru dvs.Suntem 3 frați și avem de dezbătut o moștenire compusa din 2 case și 3 hectare de pământ împărțite în 15 loturi.Mentipnez că nu este nici un părinte supraviețuitor.Actele sunt depuse pentru deschidere succesiune cu toți 3 care acceptă succesiunea.Cum se procedează că aceste bunuri sa fie împărțite? Facem noi o înțelegere cu porții echivalent valoric sau notarul trece cate o treime pentru fiecare parte din loturile și casele moștenite? Menționez că noi am dori că fiecare sa ia cate o parte din masa succesorală echivalenta că și valoare.Va multumesc
Va recomand sa stabiliti voi intai care ce bun preia si ce sulta ii da altuia. Totusi, este posibil sa nu gasiti intelegere la un notar ca sa treaca direct acest partaj in certificatul d emostebitor si sa faceti cele doua operatiuni in doi pasi.
Vi s-a raspuns ca stabiliti intre frati ce ia fiecare dupa care mergeti la notar pentru certificatele de mostenitori si apoi faceti iesire din indiviziune . Este posibil sa fie necesara primirea unei sulte (adica o suma de bani) de catre unii dintre d-voastra daca bunurile nu se pot imparti chiar in mod egal . Daca nu va intelegeti amiabil sau daca notarul nu este de acord cu decizia d-voastra v-a trebui dezbatuta succesiunea in instanta .
Când dezbateti succesiunea va trece pe certificat câte 1/3. Apoi, cu alți bani, faceti partajul, adica împărțirea . Cum nu se pot imparti 2 case la 3, unu ia o casa, altul cealaltă asa si al treilea ia bani pt cota sa de la ceilalți, e doar un exemplu de împărțire.
La fel cu pământul, poate nu tot are aceeași valoare și atunci unul poate primi mai multe loturi din alea 15 ,dar cu valoare mai mica.
În final, valoric, trebuie sa aveți egal.
Mulțumesc pentru răspunsuri dar eu voiam să întreb și dacă trebuie făcut cadastrul la fiecare lot in parte și case sau fiind moștenire nu trebuie făcut cadastrul
Probleme cu fratii
Marbe
Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor
Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Mostenire
baderca
V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)