avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Cat am dreptul la concediu fara plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Cat am dreptul la concediu fara plata consecutiv intr-un ...

Buna ziua!
Cat am dreptul la concediu fara plata consecutiv intr-un an de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 11 Septembrie 2024
Potrivit dispozitiilor art.153 alin.(1) din Codul muncii, pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.

Durata concediului fara plata se stabileste, potrivit alin. (2) al aceluiasi articol, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Sunteți din sectorul bugetar sau privat?
Privat. Intr-un an de zile cat pot lua CFP?
Pentru sectorul privat, durata concediului fara plata se stabileste, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Legea menționează în anumite situații doar pentru bugetari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata marina_s marina_s Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cate zile pe an are dreptul un angajat la concediu fara plata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediul fara plata haiducu haiducu poate un angajat sa aiba mai mult de 90 zile concediul fara plata?? (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu canto canto buna ziua-va rog sa imi spuneti care este numarul maxim de zile pe care il poate solicita un angajat pentru \\"concediu fara salariu\\"? (vezi toată discuția)