avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz sensibil de tâlharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz sensibil de tâlharie

Vă salut cu respect!
Toți greșim în viață deci vă rog frumos să nu mă judecați.
Am deja 2 avocați dar doresc și părerea experților de aici.

Cazul meu stă în felul următor:

2022 - am 2 ani suspendare pentru trafic de droguri mare risc ( am “ajutat” un coleg de muncă cu 8gr de amfetamina, el fiind inculpat în alt dosar cu trafic de droguri ) mai pe scurt mi-a făcut 16

2023 - din cauza mai multor probleme de familie, n-am gestionat corect stresul cumulat iar intr-o zi când eram în stare de ebrietate am furat o sticla de băutură ascunzând-o în ghiozdan.
Am fost prins de agentul de pază la ieșirea din unitate.
( Nu sunt un hoț bun )
Agentul m-a apucat de ghiozdan iar eu am tras la rândul meu de ghiozdan pentru că aveam CI si cheile in el.
Agenții de poliție veniti la unitate au constatat furtul.
Dupa aproximativ 1 an mi s-a schimbat încadrarea din furt în tâlhărie, pentru că așa a considerat procurorul.

Agentul de pază a declarat că nu am folosit violență sau amenințări.

Am încercat schimbarea încadrării, din tâlhărie în furt dar nu am reușit.
Acum dosarul este pe rolul instanței.

Oare aș mai avea vreo șansă să scap de penitenciar?
Sunt un băiat simplu, părinți simplii, 12 clase, BAC, loc de muncă stabil, 3 diplome de specializare, sunt frizer de mai bine de 4 ani pana in prezent, am un comportament exemplar în societate dar am fost orbit de probleme și droguri temporar.

Aștept părerea experților, mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 17:11, 11 Septembrie 2024
Bună ziua,
Din păcate, situația dvs. juridică ar fi fost complicata și în cazul reținerii furtului în locul tâlhăriei, întrucât dacă veți fi găsit vinovat, nicio altă soluție în afară de executarea în regim de detenție nu ar fi posibilă, căci s-a săvârșit o infracțiune (furt/talharie) intenționată în termenul de supraveghere al unei alte infracțiuni intenționate (traficul), reținându-se starea de recidivă postcondamnatorie.
Desigur ca limitele de pedeapsă diferă în cazul celor 2, pedeapsa aplicată urmând a fi mai mică în cazul furtului.
Chiar dacă a respins prima instanță, mai e calea de atac a apelului unde se poate solicita schimbarea încadrării.

Vă salut cu respect!
Toți greșim în viață deci vă rog frumos să nu mă judecați.
Am deja 2 avocați dar doresc și părerea experților de aici.

Cazul meu stă în felul următor:

2022 - am 2 ani suspendare pentru trafic de droguri mare risc ( am “ajutat” un coleg de muncă cu 8gr de amfetamina, el fiind inculpat în alt dosar cu trafic de droguri ) mai pe scurt mi-a făcut 16

2023 - din cauza mai multor probleme de familie, n-am gestionat corect stresul cumulat iar intr-o zi când eram în stare de ebrietate am furat o sticla de băutură ascunzând-o în ghiozdan.
Am fost prins de agentul de pază la ieșirea din unitate.
( Nu sunt un hoț bun )
Agentul m-a apucat de ghiozdan iar eu am tras la rândul meu de ghiozdan pentru că aveam CI si cheile in el.
Agenții de poliție veniti la unitate au constatat furtul.
Dupa aproximativ 1 an mi s-a schimbat încadrarea din furt în tâlhărie, pentru că așa a considerat procurorul.

Agentul de pază a declarat că nu am folosit violență sau amenințări.

Am încercat schimbarea încadrării, din tâlhărie în furt dar nu am reușit.
Acum dosarul este pe rolul instanței.

Oare aș mai avea vreo șansă să scap de penitenciar?
Sunt un băiat simplu, părinți simplii, 12 clase, BAC, loc de muncă stabil, 3 diplome de specializare, sunt frizer de mai bine de 4 ani pana in prezent, am un comportament exemplar în societate dar am fost orbit de probleme și droguri temporar.

Aștept părerea experților, mulțumesc anticipat!

Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
Duca Oana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare lute lute deci am doua fapte: 1-prima fapta furt de buzunare savirsita in martie 2008 la care sentinta definitiva a fost luna trecuta adica februarie 2010 de 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Dosare penale Cosminbubu99 Cosminbubu99 Buna ziua,acum 8 luni de zile am foat ridicat de Diicot cu fapta de trafic de droguri acum sunt in control judiciar si acum 2 luni am fost beat si am furat ... (vezi toată discuția)
Prins cu un 1,5g de hasis jorje24 jorje24 buna ziua,as avea si eu o intrebare!Am fost prins la domiciliu,intr-o perchezitie cu o cantitate de 1,5 g,hasis(asa mi s-au spus ca este),detinuta pt consum ... (vezi toată discuția)