avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Societate - credit de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Societate - credit de consum

Am nevoie de ajutor.Sotul meu a cumparat in urma cu cativa ani un cazan de incalzire centrala printr-o soc.financiara. Acum 2 ani, sotul meu a decedat.Stiam de acel credit, astfel ca m-am prezentat la un birou al societatii, le-am lasat o copie a certificatului de deces si am inceput sa achit ratele. Plateam lunar 2 sume, pana cand mi s-a adus la cunostinta ca acel cazan este achitat si ca ar mai exista un card de credit (de-asta plateam 2 sume pe chitante difrite). Le-am spus ca nu stiu nimic despre acel card, n-am gasit acasa vreun contract in acest sens si le-am solicitat un exemplar al acelui contract. N-am inteles mai nimic din contract si nici legatura dintre contract si card, dintre numarul contractului primit si numarul contractului care apare pe chitantele platite de catre mine. Am cerut explicatii de la cei care ma tot sunau dar tot nu m-am lamurit. Au inceput cu amenintari, cu notificari trimise acasa. La un moment dat am fost plecata din tara si au sunat la vecini solicitandu-le sa ma anunte sa ii contactez, lucru care m-a deranjat teribil pentru ca mi-au prejudiciat imaginea si am considerat abuziva contactarea vecinilor.Le-am spus ca nu mai platesc nimic pana nu ma lamuresc in ce masura am eu obligatia de a plati un contract pe care nu l-am semnat si cu care nu am vreo legatura.M-au bombardat cu telefoane si ma ameninta cu executarea silita, cu poprire pe salar, desi nu au vreo informatie despre mine. Probabil numarul de mobil il au de la sotul meu (o fi fost vreo cerinta la semnarea contractului). Nu stiu ce sa fac, nu stiu in ce masura am eu obligatia de a achita acel card si nici nu-mi permit sa consult un avocat in aceasta problema, iar cei de la soc.financiara (cand amabili, cand amenintatori) ma contacteaza in permanenta. Acum cateva luni, in urma unei somatii, am mai achitat ceva din suma, insa mi-e imposibil sa mai achit si nici nu stiu exact ce platesc. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
DLZ, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 16:21, 8 Februarie 2010
Cereti in scris sa detalieze debitele , din ce provin , ce dobanzi , ce penalitati calculeaza,
Sa fac solicitarea printr-o adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire sau e suficient pe mail?
Va sfatuiesc sincer sa o faceti prin posta cu conf de primire la care sa atasati si o copie dupa Certficatul de deces precum si o copie al CI/BI -ul dvs. Astfel se vor respecta rigoriile L677 ( date cu caracter personal)

:)) Email mai ales conturile anumitor companii ( nu pot da nume ) nu reprezinta conturi de e-mai cu semnatura electronica, prin urmare se poate sa nu fie luata in seama cererea dvs
:offtopic: am avut odata o situatie in care o persoana a trimis un contract de la o adresa gen gibolo_baiat_masiv...................:rofl: in care cerea tot soiu de chestii si pe care evident l-am expediat .
Am intrebat pentru ca ei, cei de la soc.fin. mi-au trimis contractul sotului meu tot pe mail. Prin urmare, ma gandeam ca daca ei considera mail-ul ca si conditie suficienta de opozabilitate(poate nu e termenul potrivit), la fel pot considera si eu. Am sa trimit adresa prin posta, insa tot as vrea sa stiu in ce masura ma pot ei obliga sa platesc, atata vreme cat eu nu am semnat nimic. Aceste credite sunt individuale si, din cate stiu eu, sunt si asigurate impotriva riscului de neplata. Undeva, in cuprinsul acelui contract, scris cu litere marunte, exista un fel de clauza de continuitate cu mostenitorii insa, calitatea mea de mostenitor trebuie dovedita banuiesc, iar in masa succesorala nu e cuprins acel credit despre care eu nici nu stiam. Cred ca am facut o imensa greseala continuand sa platesc #-o. Am facut-o doar pentru ca stiam de acel bun cumparat cu creditul respectiv, il utilizez si mi se parea firesc sa-l achit. Referitor la acel card insa, am neclaritati si chiar nu cred ca am vreo obligatie. Cei de la soc. mi-au indrugat o poveste cum ca acel card este direct legat de bunul cumparat dar eu sunt convinsa ca nu e asa, cu atat mai mult cu cat chitantele sunt separate si nici nu e acelasi numar de contract.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
DLZ, utilizator
mda destul de complicata speta , se pot indrepta totusi inpotriva mostenitorilor , mai ales daca exista plati cea ce constituie o acceptare tacita .......

sincer nu pot da mai multe detali pentru ca nu am contractele in fata ( atentie cu asigurarile astea de risc , trebuie sa fie indeplinite conditiile de despagubire )

Cred ca ar fi bine sa luati legatura cu un avocat

succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descoperire de card in cazul decesului ContSters193283 ContSters193283 In urma cu 10 luni sotul meu a decedat. El avea o decoperire de card pe cardul de salariu, de 6700 lei. La momentul decesului eu eram somera ( fara somaj ... (vezi toată discuția)
In legatura cu rambursarea sumelor pe cardul de credit singerpine singerpine Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Recunosc ca sunt paralela cu termenii bancari...Mama mea a primit un card la achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Executare creanta prescrisa gigiboscu gigiboscu Buna seara. In anul 2004 am avut un card de credit la o institutie bancara, cu un credit de 15 000 000 (cincisprezece milioane) de lei vechi. Din cate stiu, ... (vezi toată discuția)