avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc intr-un condominiu format din 2 loturi teren ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr-un condominiu format din 2 loturi teren distincte ...

Locuiesc intr-un condominiu format din 2 loturi teren distincte cadastral pe care se afla câte un bloc pe fiecare parcele(fiecare teren este sub regula coproprietate fortata, perpetua si continua). Avem branșamente separate la utilități și întrări pietonale, auto separate dar....sunt împrejmuite la comun de un card.
Întrebare:
Ce contează mai mult , actul de proprietate sau regulile de ordine interioare făcute de asociatie prin votul Adunarii Generale.
Menționez ca cei de la blocul vecin au mai puțin teren, însă și-au votat locuri de parcare și drept de folosinta pe terenul nostru, astfel ingradindu-ma, micsorandu-mi spațiul aferent cotei mele, conditionandu-ma și obligându-i-ma cum sa îmi folosesc cota parte.
Ce contează în fata instantei, actul de proprietate de la baza Asociatiei de Proprietari sau Asociatia de proprietari face ce vrea cu majoritatea?
Președintele de asociatie și unul din membrii sunt proprietari ai blocului vecin.
Suntem în proces pentru tulburare de proprietate.
Ne-au ignorat toate petițiile către asociatie atât mie cât și avocatului meu și în continuare se iau masuri ce ma lezează, din 114mp cât mi se cuvin folosesc doar 25mp, în contextul în care ceilalți se folosesc preferențial de tot spațiul, au câte 2 mașini parcate în curte-eu 1 singura.
Loturile de teren figurează ca simple parcele de teren pe care sunt construite aceste 2 blocuri.
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
A.D.A., utilizator
Cel mai recent răspuns: A.D.A. , utilizator 21:14, 28 Septembrie 2024
Este legala regula lor, art.21?
Cum adică proprietar îmi interzic mie accesul?
Art. 21 – Accesul auto al proprietarilor/locatarilor in curtea comuna se face cu viteza sub 5km/h, respectand
normele de siguranta pentru persoanele din incinta. In cazul constatarii unor manevre periculoase sau
nerespectarii regulilor de circulatie, administratia asociatiei isi rezerva dreptul de a suspenda temporar sau
permanent accesul in incinta.
Art. 22 – Vehiculele trebuie parcate exclusiv in locurile marcate si desemnate pentru acest scop. Parcarea in
alte zone este strict interzisa si poate atrage sanctiuni in functie de gravitatea faptei.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
A.D.A., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca in actele de proprietate ale fiecarui proprietar din blocul 1 si 2 nu se specifica cote din ambele nr cadastrale, atunci sunteti complet separati si oricum primeaza dreptul de proprietate in dauna oricarei decizii a asociatiei

legat de cei 114mp ai dvs, acestia sunt o cota parte din proprietate si sunt la nivel scriptic sa zicem.......nu puteti preciza fizic unde se afla cei 114mp raportat la intregul lot de teren ci doar ca aveti 114mp din xxxx mp cat este lotul......deci nu puteti cere sa folositi 114mp din lot pentru ca pratic delimitati suprafata din intregul lot si asta este imposibil

de comun acord, toti proprietarii unui lot pot decide modul de folosire

sunteti singurul nemultumit de folosirea terenului? daca sunteti complet separati ca utilitati si teren, convintegi proprietarii din blocul dvs sa va faceti asociatie separata

Hob mulțumesc pentru răspuns.
În Adunarea Generala s-a votat excluderea mea din Asociatie, folosirea spatiului comun de catre toți locatarii din blocul vecin, atât "spatiu de relaxare, grătar, Loc parcare, au votat și s-au pus de acord ca din blocul vecin sa se filmeze pe lotul nostru curtea fără acordul meu...
Este legal sa ma excludă din asociatie , sa filmeze fără acordul meu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2024
A.D.A., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:)))
asta cu excluderea din asociatie e atat de tare ca s-ar putea sa ocupe un loc in top,pe aici

asociatia nu poate sa excluda un membru, oricare ar fi motivul.......sunt doua situatii in care va pierdeti calitatea de membru si anume: cand doriti de bunavoie sa va retrageti sau cand vindeti proprietatea
sper ca au scris si in pv-ul adunarii, asta

legat de filmat, daca se voteaza in AG, prin majoritate se pot instala camere si se pot filma spatiile comune

cereti in scris copia pv-ului adunarii generale, cititi legea 196/2018 ca nu m-as mira ca si pe la calcule sa fie dupa cum vor unii......am senzatia ca asociatia aia merge dupa ureche
puteti face sesizare la primarie.......primaria are un departament care se ocupa numai de asociatiile de proprietari

hob a scris:

:)))
asta cu excluderea din asociatie e atat de tare ca s-ar putea sa ocupe un loc in top,pe aici

asociatia nu poate sa excluda un membru, oricare ar fi motivul.......sunt doua situatii in care va pierdeti calitatea de membru si anume: cand doriti de bunavoie sa va retrageti sau cand vindeti proprietatea
sper ca au scris si in pv-ul adunarii, asta

legat de filmat, daca se voteaza in AG, prin majoritate se pot instala camere si se pot filma spatiile comune

cereti in scris copia pv-ului adunarii generale, cititi legea 196/2018 ca nu m-as mira ca si pe la calcule sa fie dupa cum vor unii......am senzatia ca asociatia aia merge dupa ureche
puteti face sesizare la primarie.......primaria are un departament care se ocupa numai de asociatiile de proprietari

Am toate indicele ca asociatia a fost organizata și funcționează pe lângă litera legii. Deși sunt 2 loturi cu 2 blocuri separate și învecinate cu branșamente distincte, pe lângă faptul ca ei trag apa din puțul situat pe lotul nostru, la AG votează toți la comun și astfel cei din blocul alaturat dictează, dau ordine și aproba ce se întâmplă în blocul nostru pe lotul nostru de teren.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2024
A.D.A., utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna ... horia.popescu.92 horia.popescu.92 Buna ziua, Am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna cu un teren de 14mp pentru parcarea auto. In curtea imobilului , pe langa spatiile comune ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare vs spatiu verde piafen piafen Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un complex rezidential in care curtea interioara este asfaltata si folosita ca spatiu de parcare + cale de ... (vezi toată discuția)
Acces restrictionat in curtea blocului tehnicianu tehnicianu Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de ... (vezi toată discuția)