avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc intr-un condominiu format din 2 loturi teren ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr-un condominiu format din 2 loturi teren distincte ...

Locuiesc intr-un condominiu format din 2 loturi teren distincte cadastral pe care se afla câte un bloc pe fiecare parcele(fiecare teren este sub regula coproprietate fortata, perpetua si continua). Avem branșamente separate la utilități și întrări pietonale, auto separate dar....sunt împrejmuite la comun de un card.
Întrebare:
Ce contează mai mult , actul de proprietate sau regulile de ordine interioare făcute de asociatie prin votul Adunarii Generale.
Menționez ca cei de la blocul vecin au mai puțin teren, însă și-au votat locuri de parcare și drept de folosinta pe terenul nostru, astfel ingradindu-ma, micsorandu-mi spațiul aferent cotei mele, conditionandu-ma și obligându-i-ma cum sa îmi folosesc cota parte.
Ce contează în fata instantei, actul de proprietate de la baza Asociatiei de Proprietari sau Asociatia de proprietari face ce vrea cu majoritatea?
Președintele de asociatie și unul din membrii sunt proprietari ai blocului vecin.
Suntem în proces pentru tulburare de proprietate.
Ne-au ignorat toate petițiile către asociatie atât mie cât și avocatului meu și în continuare se iau masuri ce ma lezează, din 114mp cât mi se cuvin folosesc doar 25mp, în contextul în care ceilalți se folosesc preferențial de tot spațiul, au câte 2 mașini parcate în curte-eu 1 singura.
Loturile de teren figurează ca simple parcele de teren pe care sunt construite aceste 2 blocuri.
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
A.D.A., utilizator
Cel mai recent răspuns: A.D.A. , utilizator 21:14, 28 Septembrie 2024
Camerele de filmat sunt amplasate la balcoanele vecinilor din blocul vecin, care prin voturile AG vor filma la noi în curte, simplificat sunt filmat de vecini la mine în curte. Lotul nostru de teren are limita de proprietate peretele blocului lor.

A.D.A. a scris:

hob a scris:

:)))
asta cu excluderea din asociatie e atat de tare ca s-ar putea sa ocupe un loc in top,pe aici

asociatia nu poate sa excluda un membru, oricare ar fi motivul.......sunt doua situatii in care va pierdeti calitatea de membru si anume: cand doriti de bunavoie sa va retrageti sau cand vindeti proprietatea
sper ca au scris si in pv-ul adunarii, asta

legat de filmat, daca se voteaza in AG, prin majoritate se pot instala camere si se pot filma spatiile comune

cereti in scris copia pv-ului adunarii generale, cititi legea 196/2018 ca nu m-as mira ca si pe la calcule sa fie dupa cum vor unii......am senzatia ca asociatia aia merge dupa ureche
puteti face sesizare la primarie.......primaria are un departament care se ocupa numai de asociatiile de proprietari

Am toate indicele ca asociatia a fost organizata și funcționează pe lângă litera legii. Deși sunt 2 loturi cu 2 blocuri separate și învecinate cu branșamente distincte, pe lângă faptul ca ei trag apa din puțul situat pe lotul nostru, la AG votează toți la comun și astfel cei din blocul alaturat dictează, dau ordine și aproba ce se întâmplă în blocul nostru pe lotul nostru de teren.

S-au facut plângeri la Politia Locala. Aceștia m-au cautat cu privire la masina mea parcata în curte unde am cota parte, coproprietate fortata, perpetua si continua, pe o "calea de acces" ce nu incurca nici un proprietar, ci doar pe un vecin de la blocul de vis a vis ce i s-a dat drept de trecere, folosinta , parcare pe lotul nostru de teren. Este posibil sa fiu scos afara de pe un lot ce nu este decât simplu cadastrat, o tarla, pe care am o cota semnificativa si egala, și sa i se dea dreptul unui vecin ce nu este proprietar prin voturi majoritare la Adunarea Generala? mi se pare penibil?
Este legal ca eu sa fiu scos și el sa folosească spațiul? Poate trece pe lângă mine , mai incomod ce-i drept dar poate.

hob a scris:

:)))
asta cu excluderea din asociatie e atat de tare ca s-ar putea sa ocupe un loc in top,pe aici

asociatia nu poate sa excluda un membru, oricare ar fi motivul.......sunt doua situatii in care va pierdeti calitatea de membru si anume: cand doriti de bunavoie sa va retrageti sau cand vindeti proprietatea
sper ca au scris si in pv-ul adunarii, asta

legat de filmat, daca se voteaza in AG, prin majoritate se pot instala camere si se pot filma spatiile comune

cereti in scris copia pv-ului adunarii generale, cititi legea 196/2018 ca nu m-as mira ca si pe la calcule sa fie dupa cum vor unii......am senzatia ca asociatia aia merge dupa ureche
puteti face sesizare la primarie.......primaria are un departament care se ocupa numai de asociatiile de proprietari

Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2024
A.D.A., utilizator
Contează foarte mult ce scrie în procesul verbal al Adunării Generale de Constituire și în Acordul de Asociere, să vedeți ce s-a votat și dacă terenurile sunt în folosință comună, votul trebuind să fie al majorității proprietarilor din respectiva Asociație de Proprietari.
Solicitați printr-o Petiție să primiți, inclusiv de la Judecătoria locală, copii de pe toate actele constitutive ale respectivei Asociații de Proprietari.
Suntem curioși să reveniți cu detalii privind Statutul și Acordul de Asociere al acestei Asociații de Proprietari puțin dubioase.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
remy28.03.1966, utilizator
Am câștigat ambele procese cu cerințe penibile în care s-a cerut ordin de restricție din partea a 2 familii din blocul vecin, repet nu au decât un drept de trecere pietonala pe parcela noastră și care au susținut ca eu....proprietar, ii deranjez cu masina și le obturez calea de acces pentru mașinile lor in curtea mea.
Avocatul din punct de vedere legal a demostrat ca toate Pv-urile ale AG, sunt bune de hârtie igienica, aceștia cerând sa fiu scos de pe propria proprietate, culmea prostiei, nesimțirii și arogantei.
Urmează sa am termen cu asociația, deja s-a afișat dosarul.
Aștept sa vad dacă reușesc sa ma excluda forțat din asociatie, asa cum au spus ca încep procedura legala.
Nu va spun ca la proces ambele procuroare au ras de ei, iar judecătorul ia ignorat cu aberațiile lor.

remy28.03.1966 a scris:

Contează foarte mult ce scrie în procesul verbal al Adunării Generale de Constituire și în Acordul de Asociere, să vedeți ce s-a votat și dacă terenurile sunt în folosință comună, votul trebuind să fie al majorității proprietarilor din respectiva Asociație de Proprietari.
Solicitați printr-o Petiție să primiți, inclusiv de la Judecătoria locală, copii de pe toate actele constitutive ale respectivei Asociații de Proprietari.
Suntem curioși să reveniți cu detalii privind Statutul și Acordul de Asociere al acestei Asociații de Proprietari puțin dubioase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna ... horia.popescu.92 horia.popescu.92 Buna ziua, Am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna cu un teren de 14mp pentru parcarea auto. In curtea imobilului , pe langa spatiile comune ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare vs spatiu verde piafen piafen Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un complex rezidential in care curtea interioara este asfaltata si folosita ca spatiu de parcare + cale de ... (vezi toată discuția)
Acces restrictionat in curtea blocului tehnicianu tehnicianu Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de ... (vezi toată discuția)