avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Împărțire costuri reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Împărțire costuri reparatii

Ajutati-ma, va rog cu ceva răspunsuri în cunostinta de cauza.
Acum 2 ani vecinul de la etajul 10 a făcut ceva reparații și a desfundat coloana de caldura pe palierul nostru. Fără sa întrebe, fără sa ceara acordul nostru sau al consiliului, administratorului etc. Nu a făcut cu firma, nu are facturi, nu are garanție.
Administratorul vechi a refuzat sa il despagubeasca pentru licrare, pentru ca nu avea facturi in regula. După 2 ani, timp în care s-a schimbat administratorul, doamna noua ne-a pus la plata reparația.
1. E în regula? Noi nu știm dacă respectivele cheltuieli de pebfactura adusa sunt pentru ce a spus el.
2. Reparația s-a pus doar pe coloana noastră de la etajul 2 la 10, nu la toti locatarii.. S-a repartizat corect? Eu știu ca sunt părți comune și se împart pe cota parte indiviza. Asa spune legea. Asa cum și noi am plătit pentru desfundarea țevilor de pe coloana celor cu 2 camere sau a acoperișului, deși pe noi nu ne ploua.
Dacă ma puteți lamuri cum sa merg la ea sa ii argumentez, cu litera de lege, ca nu reușesc sa ma inteleg cu ea.
Mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 16:54, 13 Septembrie 2024
Nu este legal! Nu are acordul majorității de pe scară și nici facturi, să plătească administratorul!
Legea 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire ... Leonte Liviu Leonte Liviu Bună ziua ! Referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire la lucrări (acoperirea cu carton bituminat a acoperișului blocului). ... (vezi toată discuția)