avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vă rog să mă ajutați intr-o problemă: tatăl meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vă rog să mă ajutați intr-o problemă: tatăl meu a decedat ...

Vă rog să mă ajutați intr-o problemă: tatăl meu a decedat în 2009 și mama în 2024. Mama nu a dorit dezbaterea moștenirii lucru pe care l-am făcut eu în 2024 după deces.
Pe certificatul de moștenitor după tatăl meu a apărut o datorie de 4100 lei din care 1300 debit și restul penalitati către APIA.
Am fost la APIA să văd ce e cu datoria și mi s-a arătat ca în 2008 sistemul lor informatic a efectuat plăti duble tatălui meu în valoare de 1300 lei. APIA a trimis doua somații pe adresa părinților în 2010 și 2011 iar în 2014 a trimis datoria către ANAF care a refuzat să o preia motivând decesul tatălui meu.
În 2019 APIA a trimis adresa către Starea civila pentru a vedea dacă a fost depusa cerere pentru Anexa 24 ,iar în 2020 a trimis datoria care notarii publici.
Am plătit cei 1300 lei dar APIA nu dorește sa anuleze penalitățile ce se ridica la 3000 lei după actualizarea la zi a lor. Cum să procedez?
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
hbalina, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire datorii anaf cas mialucia mialucia In 2010 parintele meu s-a trezit cu instiintare de la CAS ca are datorii de 6000 de lei in urma cedarii folosintei bunurilor prin inchiriere, din care 2500 era ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu decedat a acumulat 9.000 de lei datorie la anaf, iar notarul mi-a sugerat să o plătesc. nu mi se pare corect, vă rog să mă ajutați cu un sfat Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt in cursul dezbaterii succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am solicitat de la ANAF un certificat fiscal si am ... (vezi toată discuția)
Se da urmatoare situatie: 1996: moare bunicul iar bunica ramane ... MariuIrimia MariuIrimia Se da urmatoare situatie: 1996: moare bunicul iar bunica ramane in apartamentul care-l foloseau impreuna cat si un garaj 1997: moare tatal meu Raman ... (vezi toată discuția)