avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie - obținerea adeverințelor. Doresc să aplic ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie - obținerea adeverințelor. Doresc să aplic pentru obținerea pensiei și am nevoie de adeverința ...

Doresc să aplic pentru obținerea pensiei și am nevoie de adeverința care să-mi ateste anii de muncă. Am luat legătura cu deținătorul autorizat al arhivei firmei unde am lucrat. Mi-a răspuns, am plătit factura proformă iar acum aștept de câteva luni bune ( 8 luni) să primesc adeverința. I-am sunat de n ori, le-am trimis e-mailuri. Ei zic ca din motive independente de ei termenul de soluționare a cererilor s-a decalat. A trecut aproape un an. Ce pot să fac să obțin mai repede adeverința?

Vă mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2024
Tuscaloosa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 14 Septembrie 2024
Legea nr.16/1996
art.29
(1) Creatorii ori deținătorii de documente sau, după caz, succesorii în drepturi ai acestora sunt obligați să elibereze, potrivit legii, în termen de maximum 60 de zile calendaristice, la cererea persoanelor fizice și a persoanelor juridice, depusă în format letric sau în format electronic, certificate, adeverințe, copii și extrase de pe documentele pe care le creează ori le dețin, inclusiv de pe cele pentru care nu sa împlinit termenul prevăzut la art. 13, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant.
.....

Nerespectarea obligației prevăzute la art. 29 alin. (1) constitutie contravenție care se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 25.000 lei de către împuterniciții Arhivelor Naționale și, după caz, ai serviciilor județene ale Arhivelor Naționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva disparuta-infractiune? vasral vasral De la societatea la care am lucrat nu mi se elibereaza adeverinta cu veniturile realizate pana in 1990 intrucat administratorul actual afirma ca nu a primit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua din nou , in cazul in care vreau sa fac in instanta ... zalu zalu buna ziua din nou , in cazul in care vreau sa fac in instanta reconstituirea carnetului de munca pierdut , la care instanta ma adresez , unde a avut societatea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)