avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua.Am o nelămurire și va rog să mă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua.Am o nelămurire și va rog să mă ajutați.Am lucrat ...

Bună ziua.Am o nelămurire și va rog să mă ajutați.Am lucrat cu contract part time timp de două luni.Sunt diagnosticata cu cancer și doresc sa vă întreb dacă sunt plătită 100% deoarece sunt in concediu medical.Am întrebat la locul de munca și mi s a spus că nu iau niciun ban.Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 14 Septembrie 2024
Pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, persoanele trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să îndeplinească stagiul minim de asigurare necesar deschiderii drepturilor;
b) să prezinte adeverința eliberată de plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 luni, după caz.


Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute de lege este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, în condițiile prevăzute în normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență.

Ce refuz au invocat pentru neplata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! m-am angajat la o firma si dupa ce am semnat c.i.m,m-a ... elisabeta05 elisabeta05 Buna ziua ! M-am angajat la o firma si dupa ce am semnat C.I.M,m-a avertizat ca timp de 6 luni, sa nu imi iau C.M ,ca nu va fi platit.Timp de 3 ani nu am mai ... (vezi toată discuția)
Concediu prepl RoxanaAdy RoxanaAdy M am angazat anul acesta in luna mai si am nascut pe 25 septembrie 2019 si nu mi sa plătit concediul prenatală. MENDIONEZ CA NU AM LUCRAT TIMP DE 3 ANI SI ... (vezi toată discuția)
Alte venituri in perioada concediului medical zoltan44 zoltan44 Bună ziua! Sunt asistent medical angajat la spital si in timpul liber fac taximetrie fiind PFA. În prezent sunt în concediu medical , am dreptul la un an ... (vezi toată discuția)