Bună, tatăl meu a decedat acum 8 săptămâni mama încă trăiește, și suntem 5 frați celmai mic minor, casa în care a stat tatăl are un contract de vânzare cumpărare scris de mînă pe numele tatălui casa are datorie la primărie, 6 000 lei mama a zis să plătesc datoria casei și îmi va dona casa. (și plătesc pe fiecare cu 1000 euro din casă fără niciun document) dar eu vreau neapărat documente cumcă renunță la partea lor din casă ca după să nu fiu atacat pentru că în acte nu figurează că i am plătit. Nu am bani de vînzare cumpărare și să platesccrețul corect fiecăruia pe casă CE E DE FĂCUT? MULȚUMESC
Nu e de făcut nimic.
Mama n-are ce și nici cum sa va dea nimic pentru ca nu e proprietară și nu e singura proprietară.
În primul rand, trebuie dezbătută succesiunea după tată. Moștenitorii sunt soția supraviețuitoare (mama) si copiii. Iar dacă unul este minor, el nu poate semna la dezbaterea succesiunii și va fi nevoie de numirea unui curator special de către instanta de tutela.
În al doilea rand, nici succesiunea nu poate fi dezbătută, fiindcă nici părinții nu au avut situația legala în regula.
Actele de mana nu sunt acte de proprietate. Vânzarea trebuia încheiată fie la notar, fie în instanță.
Asa ca...puneți mână de la mână sa plătiți datoria, ca să nu se adune mai mult și cam atât.
Vedeti ce puteti face, toti impreuna, ca sa rezolvati situatia actelor casei. Daca fratii nu vor sa achite, va puteti asuma cheltuielile cu o intelegere scrisa. Tineti seama ca puteti face intelegere autentica privitor la mostenirea dupa tatal decedat, insa nu dupa mama, ca ea este in viata.
Ulterior puteti regla si mostenirea, sultele etc.
Vorbiti cu un avocat sau notar ca sa hotarati ce acte sa faceti, acceptati succesiunea, faceti pasii pe rand, in ordine.