Doresc schimbarea locului de munca in aceeași instituție cu scopul de a ocupa un post diferit în urma unui curs de reconversie profesională. Am acordul unde trebuie sa merg însă nu vor să îmi de-a drumul de unde vreau sa plec.
Postul actual este de asistent medical, postul unde voi merge este de asistent de laborator specialitate care sunt în curs de finalizare.
Ce baza legală mă poate ajuta?
Legea 153/2017
Art. 32. - Transferul
(1) Ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar se poate face şi prin transfer, dacă se realizează de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent
(2) Transferul poate avea loc după cum urmează:
a) în interesul serviciului, numai cu acordul scris al persoanei care se transfera;
b) la cererea persoanei, în urma aprobării cererii de transfer de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul şi de la care se transferă.
In anul 2024, transferul la cerere se face la solicitarea funcționarului public/personalului contractual, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, precum și a conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public.