O societate de leasing a modificat unilateral dobanda de leasing si implicit valoarea facturii unei persoane juridice. Daca nu platesc factura, risc sa-mi rezilieze contractul si sa pierd masinile. In contract este prevazuta aceasta posibilitate de majorare unilaterala, dar nu mi se pare corect. Cum sa actionez? Sa cer anularea facturii in instanta?
Multumesc pentru orice sfat.
Daca "In contract este prevazuta aceasta posibilitate de majorare unilaterala" si ati semnat acel contract, de ce nu vi se pare corect?!? Contractul este prin definitie un acord al partilor (vezi art.969 C.civ.) sau "legea partilor".
Daca insa, puteti proba in vreun fel (greu de crezut, dar s-a mai vazut :D ) ca prevederile contractuale au cuprins clauze vadit disproportionate (pt. un contract sinalagmatic) ce v-au fost impuse de societatea de leasing, atunci puteati incerca sesizarea Protectiei Consumatorului si apoi, pe baza acesteia o actiune in instanta, dar aceasta era de preferat inainte de semnarea contractului, iar nu dupa. Si leziunea, ca forma a viciului de consimtamant, este acceptata de instanta numai in cazul contractantilor minori, in actele pe care le pot semna.(cu sau fara incuviintarea ocrotitorului legal).
Asa ca, altadata, analizati inainte de semnarea unui contract, daca va convin sau nu clauzele cuprinse in acesta si abia apoi semnati!
Clauza de reziliere
Am o nelamurire si sper ca persoane mai avizate ca mine sa ma lamureasca.
Este corecta (legala) o clauza de reziliere inclusa intr-un contract semnat intre o ... (vezi toată discuția)