avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Este legal ca chiriasul sa opreasca din chirie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Este legal ca chiriasul sa opreasca din chirie impozitul?

este legal ca chiriasul sa opreasca din chirie impozitul datorat catre stat?
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:10, 16 Septembrie 2024
Nu, nu este interesul chiriasului.
ce treaba are chiriasul cu impozitul ? el trebuie sa platesca chirie cat trebuie si proprietarul plateste impozit din ei.
Buna ziua

Daca chiriasul este firma da. OUG 115/2023 le obliga sa calculeze, retina si vireze impozitul.

Daca chiriasul este persoana fizica atunci nu are nici un motiv.
Buna ziua

Daca chiriasul face parte din categoria persoanelor juridice sau altor entități care au obligația de a conduce evidență contabilă atunci OUG 115/2023 il obliga sa calculeze, rețina, declare și plăteasca impozitul corespunzător sumelor plătite.

Deci daca e persoana juridica, ca vrea sau nu, legea il obliga sa faca treaba asta.

gi-jane2 a scris:

ce treaba are chiriasul cu impozitul ? el trebuie sa platesca chirie cat trebuie si proprietarul plateste impozit din ei.

nu stiu de ce am presupus ca e persoana fizica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica prevederile oug 115/2023 pentru chiria pentru luna ... Medresia Medresia Cum se aplica prevederile OUG 115/2023 pentru chiria pentru luna ianuarie 2024 daca aceasta a fost platita anticipat in luna decembrie 2023? (vezi toată discuția)
Cheltuieli scăzute din chirie ramonaharaboiu ramonaharaboiu Buna ziua. Am închiriat ca persoana fizica un spațiu unei PFA. Daca cumpăr sa schimb o ușă pentru spatiu, pot sa o scad din impozitul pe chirie? ... (vezi toată discuția)
Doresc să aflu care este modalitate de plată a impozitului pe chirie? ArionA ArionA Bună seara ! Doresc să aflu care este modalitate de plată a impozitul pentru chirii ( cedarea folosinței bunurilor ) și care este valoarea lui ... (vezi toată discuția)