avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli scăzute din chirie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli scăzute din chirie

Buna ziua. Am închiriat ca persoana fizica un spațiu unei PFA. Daca cumpăr sa schimb o ușă pentru spatiu, pot sa o scad din impozitul pe chirie? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:20, 24 Octombrie 2024
Buna ziua

Nu, nu se poate (OUG 115/2023)

Ca persoana fizica, din venitul incasat se calculeaza 20% cheltuieli forfetare, iar restul de 80% este impozitat. Daca contractul este cu o PJ, atunci acea PJ este obligata sa retina impozitul la sursa si sa il vireze catre stat.

Deci implicit se considera ca 20% din venit este cheltuiala deductibila, fie ca o faceti, fie ca nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12sau 16% e impozitul pe venit obt.din cedarea folosintei bunurilor? marinicad2002 marinicad2002 am un apartament inchiriat cu contract. Imi spuneti va rog, 12 sau 16% e impozitul pe venitul obtinut din cedarea folosintei acestui bun. multumesc! (vezi toată discuția)
Persoana fizica (nu pfa) cheltuieli deductibile Corina Secara Corina Secara Reparatiile facute in vederea bunei functionari a unui spatiu inchiriat ( in cazul meu, reparatia conductei de alimentare cu caldura , conducta aflata intre ... (vezi toată discuția)
Cass din dobanzi bancare -declaratia unica DEBRA DEBRA Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor ... (vezi toată discuția)