Buna ziua. În blocul in care locuiesc a fost oprit gazul de către distribuitor pentru câteva scurgeri de gaze detectate la instalația comună (cea de până la contoarele individuale). Am chemat o firmă autorizată ANRE. Fiind un bloc cât de cât nou încă nu avem constituită asociația de proprietari (e in lucru, actele sunt la judecătorie). Neavând asociația am convenit că plata către aceasta firmă să fie făcută de o singură persoană urmând să facem deconturile între noi. Dar firma care a făcut revizia pentru toată coloana de gaz comună susține că nu poate să depună acte la distribuitor pentru această instalație comună fiindcă nu suntem organizați în asociație. Ce vreau eu să știu. De ce eu, persoană fizica nu pot plati din proprie inițiativă pentru o revizie a instalației comune? Cred că nu contează de unde vin banii ci ceea ce se prestează. După spusele lor deși plătesc pentru toată scara numai eu as apare cu revizie făcută, deși scopul nu a fost că eu sa am încă o revizie pentru instalația din spațiul meu pentru că nu îmi trebuie.Pe noi ne interesează documentul care sa ateste faptul că s-a făcut revizia pentru instalația comună. Chiar dacă acest serviciu nu e plătit prin asociație Multumesc!
Până la urmă m-a lămurit distribuitorul de gaze. Revizia se trece pe fisa unui abonat din bloc împreună cu revizia pentru apartamentul respectiv. Mulțumesc!