avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In cazul in care o persoana cu care am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In cazul in care o persoana cu care am locuit si am ...

Buna ziua! In cazul in care o persoana cu care am locuit si am ingrijit-o mai multi ani ( menaj si orice era necesar, persoana fiind foarte greu deplasabila datorita greutatii exagerate) a decedat si nu are mostenitori decat verisoare care declara ca nu sunt interesate de mostenire, cine poate deschide succesiunea? Exista vreo modalitate legala de a deveni eu mostenitoare? Daca da, cum trebuie procedat? Mentionez ca decedatul urma sa mearga la notar sa imi faca testament mie dar ,din pacate, viata i-a fost curmata brusc. Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 18 Septembrie 2024
Singura posibilitate e ca verișoarele sa accepte succesiunea si sa va dea dvs ce a avut decedatul, altfel, nu, ci va lua statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea speta. mama mea a mostenit pe verioasa ... Alexandrustephanescu Alexandrustephanescu Buna ziua, am urmatoarea speta. Mama mea a mostenit pe verioasa sa primara in calitate de unic mostenitor legal (eu fiind mostenitor testamentar ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)