avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se acorda Puncte de stabilitate pentru perioada ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se acorda Puncte de stabilitate pentru perioada lucrată, după ...

Se acorda Puncte de stabilitate pentru perioada lucrată, după pensionare, în baza unor Contracte de muncă cu durata determinata ? Dacă nu, care este baza legală ?
Vă întreb aceasta deoarece opiniile exprimate în mass media de Casele Teritoriale de pensii sunt divergente:
- Casa județeana de pensii OLT considera ca se iau in calcul ([ link extern ] )
-Casa județeana de pensii ALBA considera ca nu se iau in calcul si da un exemplu (Exemplul nr.3) - [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:31, 18 Septembrie 2024
Nu se acorda aceste puncte decat daca nu s-a cumulat pensia cu salariul . Vedeti art 85 aliniatele 3 - 5 , coroborate cu aliniatul 6 . Deci , daca ati lucrat DUPA iesirea la pensie , nu aveti dreptul la puncte de stabilitate pentru acea perioada . Daca ati indeplinit conditiile de pensionare , dar NU ati solicitat pensie , atunci doar s-ar avea in vedere si acel timp lucrat . E prevedere a legii clara , nu incap interpretari .
Tineti cont doar de prevederile de mai jos:
Numărul de puncte de stabilitate nu se acordă pentru perioadele de stagiu de cotizare contributiv în care se cumulează pensia din sistemul public sau, după caz, pensia de serviciu acordată în baza unor legi cu caracter special, cu venituri asigurate conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani ... Moldoveanu Ica Moldoveanu Ica După pensionare am lucrat la același loc de muncă 3,6 ani pentru care am cotizat Cas si Cass.Se vor lua în calcul la recalcularea din sept 2024 ca ... (vezi toată discuția)
Cine costata corectitudinea calcularii pensiei? Viorel Asproiu Viorel Asproiu Aflu din mass-media ca sunt niste avocati care se ocupa de corectitudinea calcularii pensiilor si , eventual, de sustinerea in instanta a celor nedreptatiti. ... (vezi toată discuția)
De ce perioada lucrata in sistemul militar nu este luata in calcul la stabilirea pensiei anticipate partiale? Hendrix Hendrix Buna seara. Am 62 de ani si 3 luni. Am o vechime in munca de 29 ani si 10 luni in sistemul de munca civil. De asemenea, am fost ofiter MApN timp de 5 ani si 4 ... (vezi toată discuția)