Va mulțumesc pentru răspuns. Copilul are atât certificat de naștere, cat si acte de identitate și pașaport local pentru ca, in conformitate cu legile locale, este cetățean al acestei tari. Numai ca, mi s-a transmis atât de la ambasada cat și de la MAE ca aceasta cetățenie nu este recunoscută de către autoritățile romane și ca i se va refuza viza. Si ca nu va putea veni in România decât cu pașaport romanesc. Ceea ce este imposibil de obținut din moment ce se refuza transcrierea certificatului de naștere local. România este singura tara din lume care vine cu astfel de legi absurde. Sunt și cetățean al altei tari. Nu a celei in care locuiesc. Si nu am avut probleme in a ii face documentele doveditoare. Tot ce a trebuit sa arăt ca sa ii obțin pașaport este faptul ca eu sunt mama naturala a copilului. Copilul a devenit cetățean al acestei tari prin descendentă. Dar tot ca un absurd romanesc, nu pot călători nici cu pașaportul acestei tari pentru ca nici asta nu este recunoscut sau acceptat de romani pentru ca eu sunt cetățean roman.
Nu cred ca este normal sa fim pedepsiți pentru ca am “îndrăznit” sa vrem sa locuim in alta tara. România ar trebui sa aibă respect fata de alte tari, așa și cum acestea arată același respect. Legile absurde și făcute cu picioarele ne pun continuu bete in roate. Nu putem sa trăim in alta tara și sa zicem, nu, o facem pe românește. Acum chiar înțeleg de ce romanii nu sunt acceptați pe nicăieri in lume. Sa înțeleg ca nu exista soluție la problema mea. Sau nu sunteți persoana indicata sa o dea. Decât sa judecați tipic românește.
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Copilul nu are un certificat de nastere emis de autoritatile tarii/regiunii unde sunteti?
Faceti-i pasaport conform conditiilor de acolo si veniti cu el in tara cu acel pasaport.
Certificatul de nastere nu este document de calatorie.
Daca vreti sa aiba si documente romanesti trebuie sa respecte conditiile romanesti.
Eu incerc sa va inteleg, dar si dvs trebuie sa acceptati si sa va asumati raspunderea deciziilor pe care le luati. Vreti sa stati in alta tara/regiune, vreti sa urmati obiceiurile locului. Foarte bine. Dar nu puteti avea pretentia ca legile/normele romanesti sa fie gandite si sa accepte toate obiceiurile/conventiile sau regulile de peste tot din lumea asta.