avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul propune sa faca contract de inchiriere cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul propune sa faca contract de inchiriere cu putere ...

Proprietarul propune sa faca contract de inchiriere cu putere de reziliere unilaterala, adica doar el sa poata sa ne mea afara cand vrea el fara sa calcam o regula sau sa aducem un prejudiciu !
Este légal ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:28, 18 Septembrie 2024
Nu va obliga nimeni sa acceptați o clauza care nu va convine ,sunt zeci de mii de imobile în piata.Teoretic intr o negociere fiecare parte încearcă sa își impună clauze cât mai avantajoase .Daca trece un termen de preaviz e firesc sa aibă aceasta opțiune,nu se pune problema de legal sau nelegal ..
Buna ziua

Clauze de reziliere unilaterale exista in mai toate contractele. Altfel nici o parte nu ar putea rezilia acel contract fara acordul celeilalte.

Normal ar fi ca ambele parti sa beneficieze de aceasta clauza. Adica atat dvs cat si proprietarul sa puteti sa reziliati unilateral contractul, respectand evident niste conditii: un termen de preaviz, o notificare scrisa etc....

Daca nu va multumeste aceasta clauza, cereti sa fie eliminata. Daca proprietarul nu doreste, nu semnati, ca nu va obliga nimeni sa acceptati ceva ce va nemultumeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere prin circa financiara fara prezenta chiriasului xemina xemina Am un contract de inchiriere la circa financiara incheiat intre mine si propietar ,spunetimi fara prezenta mea propietara poate rezilia contractul?Mentionez in ... (vezi toată discuția)
Rezilliere contract prestari servicii financiare aartist aartist Am incheiat un contract cu urmatoarele clauze: "Prezentul Contract se incheie pe o perioada de 1 an. Contractul va fi prelungit in mod automat, la expirarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract suciu_diana suciu_diana Buna seara, ce variante ar fi pentru rezolvarea cat mai rapida a urmatoarei situatii: un contract de prestari servicii se doreste reziliat de client ... (vezi toată discuția)