Bună dimineața lucrez în industria textilă, patronul nu mi-a plătit salariu ,practic este în faliment deoarece nu mai are comenzi.
Am cerut să mă trimită în șomaj, însă refuză acest lucru.
Îmi spune că sunt liber să plec de la firmă.
Este legal cum procedează .
Mai bine zis ce este de făcut în acest caz.
Ati verificat informatia la ONRC ca " este in faliment"?, deoarece in functie de raspunsul exact va putem spune modalitatile legale pentru recuperarea salariului neachitat, respectiv cea de incetare a contractului individual de munca.
sau
Postati denumirea corecta a angajatorului, poate reusim sa aflam noi, daca este sau nu in faliment.
O să vă trimit și numele firmei dar pe mine mă interesează de ce refuză să mă trimită în șomaj în condițiile în care el nu are de muncă și mă lasă să plec.
Ce ascunde de fapt ?
Sunt multe presupuneri , plecand de la neplata contributiilor pana la declararea eronata a activitatii acelui angajator ...mergeti la ITM si solicitati un extras REVISAL si la Casa de Pensii o adeverinta de stagiu ..asa veti vedea ce a declarat acel angajator.
Somaj dupa ccc
Alepop86
Buna seara, am terminat perioada de concediu de crestere a copilului si am facut cerere de reintegrare in campul muncii catre firma unde am fost angajata, ... (vezi toată discuția)