Buna am depus o cerere de pensionare anticipata in iulie 24 azi am fost sunat de la firma la care lucrez ca au primit o instintare ca cererea mea afost admisa in 12.09.2024 si trebuie sa-mi desfaca contractul de munca, au dreptate? sau trebuie sa astepte sa primesc si eu decizia in scris si numai daca eu nu contest acesta decizie pot sa-mi desfaca contractul de munca multumesc Ladislau
Art. 56. C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;
b) la data rămânerii definitivă a hotărârii judecătoreşti de declarare a morţii sau a instituirii tutelei speciale a salariatului sau a angajatorului persoană fizică;
c) ...... la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale,pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II; [a se vedea Decizia Curtii Constitutionale nr. 759/2017]
Arati-le textul de lege ..incetarea se face avand la baza Decizia nu informarea trimisa de Casa de Pensii
Pensie
iubisbb
Buna dimineata,
Daca un salariat se pensioneaza limita de varsta contractul de munca inceteaza conform art.56 lit. d din Cocdul muncii.
Nu mai trebuie tinut ... (vezi toată discuția)