avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE

Buna dimineata,
Daca un salariat se pensioneaza limita de varsta contractul de munca inceteaza conform art.56 lit. d din Cocdul muncii.
Nu mai trebuie tinut in activitate pana la sosirea deciziei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:51, 10 Mai 2012
Este vorba de art.56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 263/2010:

ART. 56
(1) Contractul individual de muncã existent înceteazã de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoanã fizicã, precum şi în cazul dizolvãrii angajatorului persoanã juridicã, de la data la care angajatorul şi-a încetat existenţa conform legii;
b) la data rãmânerii irevocabile a hotãrârii judecãtoreşti de declarare a morţii sau a punerii sub interdicţie a salariatului sau a angajatorului persoanã fizicã;
c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstã standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicãrii deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limitã de vârstã cu reducerea vârstei standard de pensionare;


La pensia limita de varsta nu se mai asteapta primirea deciziei de pensionare, cu exceptia pensiei limita de varsta cu reducere conform grupelor de munca in care a lucrat respectivul angajat.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
ana-cer, moderator
Ii faceti incetarea CIM existent si apoi, daca salariatul si angajatorul sunt de acord, ii incheiati un alt CIM cu aceeasi data cu care l-ati incetat pe cel existent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie acordare pensie pentru limita de varsta Elssa Elssa Buna ziua Un salariat a adus astazi 21.02.2013 decizia de pensionare pentru limita de varsta (cu reducerea varstei standard de pensionare pentru conditii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca avem un angajat care in 16 august implineste ... PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Daca avem un angajat care in 16 August implineste varsta de pensionare, dar inca nu are decizia de pensionare, Este obligatoriu sa ii incetam ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu ContSters229751 ContSters229751 Buna ziua 1) In cazul unui pensionar reangajat, se poate desface contractul individual de munca? Care este temeiul legal? 2) In cazul unui salariat ... (vezi toată discuția)