Bună ziua. Am o întrebare. Am fost dat în judecata de către fosta concubina pentru acordarea pensiei alimentare pentru copilul meu. Eu vreau sa fac testul de paternitate, deoarece este dreptul meu și vreau sa fiu împăcat toată viata cu ideea ca îmi ajut propriul fiu.
Întrebarea este, unde e cel mai ok sa fac testul de paternitate, la Iași sau la București? Având în vedere ca eu sunt din jud Suceava.
Și cel mai important pt mine este: având în vedere ca dansa are o situație financiara foarte bună, ar putea influenta testul de paternitate, gen sa dea bani ca să nu se afle adevărul(sa se falsifice testul)?
Mulțumesc anticipat.
Dacă mama este de acord cu testul de paternitate atunci puteți merge la orice laborator privat care efectuează astfel de teste, costul fiind de maxim 1000 lei.
Dacă mama nu dorește, atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o acțiune prin care sa contestați recunoasterea paternitatii copilului iar în cadrul procesului o sa se efectueze testul ADN la INML, unde costul variază între 3000-5000 lei și trebuie achitat de dvs.
Contactați un avocat în caz de refuz al mamei și discutați strategia juridica.