avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de inchiriere intre o persoana fizica si una ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de inchiriere intre o persoana fizica si una juridica

utilitatile respectiv energie electrica ,gaz metan etc se pot plati in numele persoanei fizice conform contractului ? se pot evidentia pe cheltuiala cu tva sau fara ? sunt deductibile fiscal ? care este forma legala de achitare si inregistrare a acestora? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 20:36, 14 Februarie 2010
In Codul Fiscal la art 21 (3) cheltuieli cu deductibilitate limitata :
m) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente unui sediu aflat în locuinţa proprietate personală a unei persoane fizice, folosită şi în scop personal, deductibile în limita corespunzătoare suprafeţelor puse la dispoziţia societăţii în baza contractelor încheiate între părţi, în acest scop;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere apartament inchiriat vasco_dan vasco_dan Am o intrebare legata de cheltuielile cu apartamentul inchiriat in Bucuresti de catre o persoana juridica din alta localitate de la o persoana fizica. In ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)