avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate cheltuieli de intretinere apartament ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate cheltuieli de intretinere apartament inchiriat

Am o intrebare legata de cheltuielile cu apartamentul inchiriat in Bucuresti de catre o persoana juridica din alta localitate de la o persoana fizica.
In contract se specifica: "Concomitent cu plata chiriei, se va prezenta chitanta de la administratia blocului pentru plata intretinerii, precum si chitanta de plata a energiei electrice si a facturii telefonului".
In acest caz chitanta de intretinere emisa lunar de asociatie pe numele proprietarului - persoana fizica poate fi deductibila la calculul impozitului pe profit ? Pe chitanta este scris si "Achitat de + numele persoanei juridice"...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:11, 26 Octombrie 2008
Daca in contract scrie : chiriasul plateste chiria si intretinerea, atunci cheltuielile de intretinere sunt deductibile pentru chirias daca este persoana juridica!
Pe langa cheltuielile deductibile integral in vederea calcularii impozitului pe profit (efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile), exista si o serie de alte tipuri de cheltuieli care pot fi deduse doar in anumite limite, strict prevazute de lege.
Codul fiscal spune :
12) cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii pentru un sediu aflat in locuinta proprietate personala a unei persoane fizice, folosita si in scop personal, deductibile in limita corespunzatoare suprafetelor puse la dispozitia societatii in baza contractelor incheiate intre parti, in acest scop;
In cazul in care sediul unui contribuabil se află in locuinta proprietate a unei persoane fizice, cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente sediului sunt deductibile in limita determinată pe baza raportului dintre suprafata pusă la dispozitie contribuabilului, mentionată in contractul incheiat intre părti, si suprafata totală a locuintei. Contribuabilul va justifica cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii aferente sediului cu documente legale, cum sunt contractele incheiate cu furnizorii de utilităti si alte documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea fiscala a cheltuielilor cu intretinerea orbanlilla orbanlilla In cazul in care o societate comerciala isi desfasoara activitatrea/ are sediul social/ intr-un spatiu inchiriat de la o persoana fizica (Conform contract de ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate chirii AncaZah AncaZah Se considera cheltuiala deductibila chiria unui spatiu chiar daca aceasta nu constituie sediul societatii si exista doar un contract de inchiriere intre firma ... (vezi toată discuția)