avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Deductibilitate chirii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Deductibilitate chirii

Se considera cheltuiala deductibila chiria unui spatiu chiar daca aceasta nu constituie sediul societatii si exista doar un contract de inchiriere intre firma si pers fizica ?
Spatiul este folosit pentru discutii de afaceri, protocol, nu se desfasoara alta activitate.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
AncaZah, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 08:37, 15 Martie 2016
Prevederi art.25 alin.(3)lit.k) Cod fiscal : k) cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații aferente unui sediu aflat în locuința proprietate personală a unei persoane fizice, folosită și în scop personal, deductibile în limita corespunzătoare suprafețelor puse la dispoziția societății în baza contractelor încheiate între părți, în acest scop . La SECTIUNEA a-5-a pct.15 alin.(3) din Normele de aplicare avem :(3) În cazul în care sediul unui contribuabil se află în locuința proprietate a unei persoane fizice, în aplicarea art. 25 alin. (3) lit. k) din Codul fiscal, cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații aferente sediului sunt deductibile în limita determinată pe baza raportului dintre suprafața pusă la dispoziție contribuabilului, menționată în contractul încheiat între părți, și suprafața totală a locuinței. Contribuabilul va justifica cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații aferente sediului cu documente legale, cum sunt contractele încheiate cu furnizorii de utilități și alte documente . Avand in vedere cele de mai sus,consider ca,nefiind vorba de sediul societatii,aceasta cheltuiala este nedeductibila fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare fiscala traductaor autorizat mihaela_suciu mihaela_suciu Buna ziua, Am obtinut autorizatia de traducator si doresc sa ma inregistrez fiscal. Am fost la administratia fiscala de care apartin, respectiv in Brasov, ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere apartament inchiriat vasco_dan vasco_dan Am o intrebare legata de cheltuielile cu apartamentul inchiriat in Bucuresti de catre o persoana juridica din alta localitate de la o persoana fizica. In ... (vezi toată discuția)