avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare fiscala traductaor autorizat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare fiscala traductaor autorizat

Buna ziua,

Am obtinut autorizatia de traducator si doresc sa ma inregistrez fiscal. Am fost la administratia fiscala de care apartin, respectiv in Brasov, si cei de acolo mi-au spus ca pe langa declaratiile cele doua pe care trebuie sa le depun (220, 070), copia dupa CI si dupa autorizatie, mi-ar mai trebuie si un contract de comodat!!!!
M-am interesat si nu am auzit de traducatori autorizati carora sa le fi trebuit asa ceva atunci cand s-au inregistrat fiscal.
Va rog sa imi comunicati daca este necesar acest contract de comodat, si daca nu trebuie cum ii conving pe cei de la administratia fiscala.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:57, 29 Octombrie 2009
Codul fiscal:
m) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente unui sediu aflat în locuinţa proprietate personală a unei persoane fizice, folosită şi în scop personal, deductibile în limita corespunzătoare suprafeţelor puse la dispoziţia societăţii în baza contractelor încheiate între părţi, în acest scop;
Norme metodologice:
37. În cazul în care sediul unui contribuabil se află în locuinţa proprietate a unei persoane fizice, cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente sediului sunt deductibile în limita determinată pe baza raportului dintre suprafaţa pusă la dispoziţie contribuabilului, menţionată în contractul încheiat între părţi, şi suprafaţa totală a locuinţei. Contribuabilul va justifica cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente sediului cu documente legale, cum sunt contractele încheiate cu furnizorii de utilităţi şi alte documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere apartament inchiriat vasco_dan vasco_dan Am o intrebare legata de cheltuielile cu apartamentul inchiriat in Bucuresti de catre o persoana juridica din alta localitate de la o persoana fizica. In ... (vezi toată discuția)
Centrala termica pe firma nedea cristian nedea cristian Pe baza unui contract de comodat, una din camerele apartamentului in care locuiesc a fost cedata spre folosinta firmei mele, la care sunt asociat unic. In ... (vezi toată discuția)