avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general centrala termica pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

centrala termica pe firma

Pe baza unui contract de comodat, una din camerele apartamentului in care locuiesc a fost cedata spre folosinta firmei mele, la care sunt asociat unic.
In cazul in care vreau sa instalez o centrala termica de apartament o pot deduce pe firma, total sau partial?
Se poate prevedea in contract obligatia firmei de a instala respectiva centrala iar cheltuielile cu aceasta sa fie suportate de firma?
Cu multumiri anticipat,
Cristi Nedea
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:55, 29 Iulie 2010
puteti repartiza intregul cost al centralei si al montajului proportional cu suprafata destinata pentru sediu din total apartament .
art 21 cf
m) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente unui sediu aflat în locuinţa proprietate personală a unei persoane fizice, folosită şi în scop personal, deductibile în limita corespunzătoare suprafeţelor puse la dispoziţia societăţii în baza contractelor încheiate între părţi, în acest scop

norme:
Art. 21 al.3 m)

37. În cazul în care sediul unui contribuabil se află în locuinţa proprietate a unei persoane fizice, cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente sediului sunt deductibile în limita determinată pe baza raportului dintre suprafaţa pusă la dispoziţie contribuabilului, menţionată în contractul încheiat între părţi, şi suprafaţa totală a locuinţei. Contribuabilul va justifica cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente sediului cu documente legale, cum sunt contractele încheiate cu furnizorii de utilităţi şi alte documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli de intretinere apartament inchiriat vasco_dan vasco_dan Am o intrebare legata de cheltuielile cu apartamentul inchiriat in Bucuresti de catre o persoana juridica din alta localitate de la o persoana fizica. In ... (vezi toată discuția)
Contract comodat blu_angel blu_angel firma are sediul intr-un ap. cu doua camere pe baza unui contract de comodat incheiat la notariat. in acel contract nu se specifica clar obligatiile firmei ... (vezi toată discuția)